דלקת בערמונית ונסיעה על אופניים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/04/2015 | 15:50 | מאת: שי חכמוב

שלום רב ותודה מראש על התשובה . לפני מספר חודשים גיליתי שדלקת הערמונית שקיימת אצלי,ייתכן ונוצרה ע"י נסיעה מרובה מאוד באופניים . אמנם מאז שבלעתי כדורי אנטיביוטיקה הדלקת חלפה אך נראה כי העלו אצלי חשש שאולי מוטה שלא ארכב יותר על אופניים באינטנסביות . האם יש קשר בין רכיבה לדלקת בערמונית ?

שלום רב, אכן, יש קשר בין דלקת כרונית של הערמונית ורכיבה ממושכת על אופניים. תופעות של כאב כרוני באגן, כאבים באזור "חיץ-הנקבים" (פרינאום בלעז), גירוי יתר למתן שתן או קשיים במתן השתן וכאב בהשתנה או שפיכה- כולם מוכרים ויכולים לעיתים לנבוע מגירוי חוזר ולחץ ניכר לאזור הערמונית בעקבות רכיבה מאומצת וממושכת על אופניים.תופעה זו שכיחה בעיקר בין רוכבים מקצועיים או כאלה שאכן עושים זאת באופן כרוני. זה נכון שהחלפת הכסא יכולה לעזור, רצוי להתייעץ בחנות אופניים מקצועית, ואולי גם להתאים את גובה הכידון ולקבל מהם גם טיפים על רכיבה נכונה. מצב הערמונית יכול להשתפר ראשית אם תוריד קצת עומס ברכיבה, וחלק מהתסמינים יכולים להשתפר בעזרת שימוש בתרופות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת