psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/03/2015 | 10:20 | מאת: פיני

שלום. אני בן 54 בריא ועושה המון ספורט(חדר כושר)ורכיבת אופניים. במיסגרת בדיקות כלליות מבצעה גם psa. בUS ערמונית מוגדלת מעט כ34 גרם. להלן תוצאות psa. שנה 10/2007 -0.9=psa שנה03/2010 -1.25=psa שנה 08/2012 -2.83=psa שנה08/2013 -8.14=psa.(לאחר בדיקות שטן דלקת+חיידקן e -coll) לאחר טיפול אנטיביותי 2.55=psa שנה01/2014 שוב פעם דלקת+חיידק ecolli. 6.82=psa לאחר טיפול אנטיביותי של שבועיים 2.33=psa שנה02/2015 3.11=psa בבדיקה ריקטלית של הארמונית(ערמונית רכה) לוקח כדורים של כורכומין+חמוציות+פרוסטומד פורטא. יש לציין שיש לי אבן קטנה בכליה ימנית.קם בלילה בין פעם לפמיים לשירותים.יש לציין שלאחי נימצא סרטן ערמונית עם גליסון 9.(בן 59) שאלתי היא:האם במצב שלי עלי להיות במעקב או כבר עכשיו לעשות ביופסיה לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית. האם היתקדמות psa הוא נורמלי לגילי(בן 54) איזה בדיקות עלי לעשות כדי ליבדוק האם יש דלקת בערמונית. תודה מראש וסליחה על הפירוט הארוך.

שלום רב, ראשית אמליץ לך להמנע לחלוטין מבדיקת PSA בעת תסמיני דלקת שתן ובעיקר אם ידוע שיש דלקת עם חיידק, כי זה תמיד יגרום לעלית PSA. חשוב שתהיה במעקב לפחות אחת לשנה של בדיקה גופנית ורמת PSA בשל ההיסטוירה המשפחתית שלך. ביופסיות יש לבצע רק באם יש ממצא חשוד בערמונית בבדיקה או באם רמות ה PSA עולות בלי קשר לדלקת או לא יורדות אחרי טיפול אנטיביוטי. עלית ה PSA המתונה (לא בעת דלקת) היא סבירה לגילך. יש כמובן להשוות רמות אלו לגודלה של הערמונית ולבדיקה הגופנית שלך. כדאי אולי לשוחח עם האורולוג המטפל שלך על בירור לדלקות חוזרות לשתן ועל טיפול מונע.

25/03/2015 | 12:00 | מאת: פיני

תודה על התשובה המהירה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת