סיבוכים לאחר turp

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/04/2015 | 21:55 | מאת: אביבה

אבי עבר לפני כארבע ימים ניתוח turp,אתמול שוחרר לביתו אך חזר למיון עם אצירת שתן והוכנס קטטר והוא שוחרר לביתו עם הקטטר,היום שוב עלה למיון כי הקטטר נסתם והיה צורך להחליפו .רציתי לדעת עד כמה שכיח סיבוך כגון זה לאחר הניתוח.האם עלינו לחשוש מפגיעה לטווח ארוך בהטלת שתן.תודה מראש

שלום רב, ארוע של אצירת שתן לאחר ניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה מאוד מוכר, ככל הנראה נגרם בשל קריש דם או נפיחות מקומית שחולפת לאחר מס' ימים. לרוב לאחר גמילה חוזרת מקטטר לא אמורה להיות בעיה במתן השתן במהשך. כמובן שעליכם לעמוד בקשר עם המנתח אם אביך לא מצליח לתת שתן לאחר שמוציאים את הקטטר, והוא יחליט על המשך הבירור והטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת