מה זה היחלשות המערכת החיסונית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

23/08/2018 | 22:00 | מאת: מאיר

ערב טוב מה הכוונה בהיחלשות המערכת החיסונית? האם בבדיקות דם שגרתיות (ספירת דם ומדדי דלקת וכדו') יש רמזים לכך שמערכת החיסון נחלשה, או שזה יכול לקרות גם ללא כל ביטוי בתמונת הדם? (בדיקות הדם אצלי תקינות). ושאלה ספציפית. אחת הסיבות להתפרצות הנגיף שגורם לשלבקת חוגרת, זה מערכת חיסון חלשה. מה זה אומר לגבי בחור בן 43 שמקבל פתאום שלבקת חוגרת? שמשהו במערכת החיסון שלו לא תקין? תודה על המענה

למאיר שלום, מדובר במקרה בו למילים "החלשות המערכת החיסונית" יכולות להיות יותר ממשמעות אחת. בצד החמור -- מצב שאכן המערכך החיסונית נפגעה על ידי גורם ידוע. בצד הקל -- בטוי כללי, ללא " קבלות" כדי להסביר התפרצות של מחלה, שככלל המערכת החיסונית מגינה מפניה. לעתים רואים שלבקת חוגרת בגילאי 40. שוחח עם רופאיך לגבי מצב המערכת החיסונית שלך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים