נגישות
נגישות

התייעצות.................................

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/08/2018 | 14:05 | מאת: עמנואל

פרופ' שלום אימי בת 71 חולת פמפיגוס וולגריס ונוטלת מזה כ -4 שנים פרנדיזון וכרגע על מינון של 5מ"ג ליום ובנוסף נוטלת דקסילנט 30 מ"ג ביום עקב אפיזודות של הקאות מרובות גרפסים וגזים. זו תרופה נוגדת חומציות. את הדקסילנט נוטלת מינואר השנה ( לפני כן השתמשה בקונטרולוק ועוד לפני כן באומפרדקס ). עד לפני חודשיים נטלה במינון 60 מ"ג. כעת נוטלת 30 מ"ג ביום. לאחרונה היינו אצל נוירולוג בהמלצתה של הרופאה שבקשה שנלך לבדיקה עקב מבט קפוא של אימי. הנוירולוג איבחנה כהתחלה של פרקינסון על פי ממצאים של בדיקה קלינית שביצע לה. להלן התוצאות: ערני עצבים קרניאלים תקינים. כח גס תקין. רפלקסים תקינים. ללא רפלקסים פתולוגים. תצרבלארי תקין תחושה תקינה. ללא הגבלת מבט. רגידיות יותר משמאל ברדיקינזיה. ללא פגיעה בהחזרים פסטוראלים. הליכה תקינה עם פחות טילטול יד שמאל. כאשר עברנו על תופעות הלוואי של הדקסילנט רשום: jerking movements or shaking (tremors) spasms of the hands and feet. א. האם יש קשר בין נטילת הדקסילנט לאבחון? ב. באם אין קשר לתרופת הדקסילנט- מה אתה מציע כעת לעשות? מה ההמלצה שלך להמשך? אשמח לשמוע את חוות דעתך ולקבל ממך מידע לגבי מצבה. מה זה אומר? תודה על הכל.

לקריאה נוספת והעמקה

לעמנואל שלום רב, יעוץ פרטני מחייב בדיקה במסגרת מרפאתית מסודרת. אנא הפנה שאלותיך לנוירולוג שראית. אם תרצה חוות דעת שניה -- אשמח לראות את אימך במרפאתי -טלפון 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים