בדיקת emg בהקשר לנימלול באצבעות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

28/08/2018 | 09:41 | מאת: אבי

שלום רב. לאחר קרע וניתוח בגיד אכילס לפני כשנה וחצי. מאז, נפיחות ברגל ונימלול באצבעות כף הרגל. הרופא שלח אותי לבדיקת emg. השאלה האם יש יכולת בבדיקת emg לאתר/למפות בעייה עיצבית הגורמת לנימלול באצבעות ? תודה

לאבי שלום רב, בדיקת EMG בודקת את הסיבים העצביים המוטוריים והסנסוריים הגדולים, בעצבים נבחרים ברגל. אם נפגעו במידה משמעותית -- הבדיקה תוכל לאתר. הבדיקה אינה מאתרת פגיעה בסיבים קטנים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים