דלקת בעצב המשולש ובדיקת אף אוזן גרון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/08/2018 | 09:38 | מאת: ענבל

שלום רב אני אישה בת 33 בריאה בדרך כלל, לפני כחצי שנה בערך התחלתי לסבול מכאבים באיזור הלסת העליונה המקרינים ללחי לשיניים האחורייות,לעין ומדי פעם לאוזן, בצילום פנורמי בשיניים אין ממצאים כולל בדיקת רופא שיניים, אופי הכאבים הוא תתחשוה עמומה באיזור השיניים העליוניות ההאחורייות, וומעל הצד הימני של השפתיים קרוב לעצם הלחי, יש לציין שבמשך כל חיי סבלתי מכאבים מדי מספר חודשים המדומים להתחשמלות בחצי פנים כאב חד ועמוק, שהובחן בטעות כהרפס זוסטר אבל מכייון שכל הזמן חזר הרופאים לא ידעו במה מדובר, כעת הכאב חוזר פעם בשבוןעיים בצורה עמומה ולעייתים רחוקות האופי החד יותר מהעבר ומדי פעם מלווה בתחושת צלילים באוזניים, הגעתי לרופא אף אוזן גרון שאבחן דלקת בעצב המשולש שנתן כדורים לאפילפסיה(אין לי אפילפסיה) הכדורים העלימו לתקופה את הכאב, בנוסף בבדיקת כירורג פה ולסת הכירורג אמר שהכאבים מאוד מאפיינים דלקת בעצב הפנים, יש לי כמה שאלות, 1. קראתי שדלקת בעצב הפנים יכולה חלילה להיגרם מגידול שלוחץ על העצב האם יש צורך לשלול? 2. כיצד ניתן להמשיך לטפל בדלקת? 3. מי הרופא שמומלץ שהגיע אליו להמשך טיפול? אף אוזן גרון, נוירולוג? 4.אני מאובחנת עם פיברומיאלגיה האם יש קשר לדעתך? יש לציין שאין לי עוד תסמינים נוירולוגים משמעותיים, תודה והמשך יום נעים

לענבל שלום רב, הבטוי "דלקת" כנראה אינו המתאים, אלא מתאים יותר הבטוי "רגישות העצב" =Neuralgia = עצב כואב. תרופות נגד פרכוסים מפחיתות את פעילותו המכאיבה של העצב. לוקחים אותן לאורך זמן. כדאי להוועץ בנוירולוג במסגרת בקור מרפאתי לגבי הטיפול הממולץ, ואם יש צורך בבדיקות נוספות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים