נגישות
נגישות

ניתוח קרניוטומיה- כבדות ביד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

22/08/2018 | 12:56 | מאת: יעל

הבנזוג שלי עבר ניתוח קרניוטומיה בעקבות גידול שפיר באונה השמאלית שגרם לו להתקפי אפילפסיה (הניתוח הוא שלישי במספר) בעבר לא הצליחו להוריד לו את הכל והגידול גדל. בניתוח הזה המנתח אמר שהסיר את הכל אולי נשארו תאים בודדים, הגידול היה צמוד מאוד לחלק המוטורי של רגל ימין. כמו כן גם קרוב לחלק המוטורי של יד ימין אבל לא צמוד כמו הרגל. המנתח אמר שהיד בסדר גמור ולא נפגעה, בנוגע לרגל הוא עדיין לא יודע להגיד לנו אם נפגעה. הבנזוג שלי 3 ימים אחרי הניתוח, הולך בסדר גמור טוען שיש חולשה קלה ברגל אבל זה לא ממש מורגש. לעומת זאת טוען שמרגיש דווקא כבדות ביד ימין הוא ממש מרים אותה בעזרת יד שמאל וטוען שלא יכול כל כך לקפל את האצבעות כמו ניגון על פסנתר. כשביקשתי ממנו ללחוץ לי היד הוא לחץ עליה ממש בחזקה זאת אומרת שיש לו כח ביד. אבל עדיין החולשה/הכבדות הזאת קצת מטרידה. הרופא המנתח נחוש בדעתו שהיד לא נפגעה וגם עשה לו בדיקות מוטוריות כאלה ואחרות, האם זאת תופעת לוואי הגיונית אחרי ניתוח כזה? האם זה יעבור לו? האם צריך לעשות פיזיוטרפיה?

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום רב, כל אלה שאלות טובות לרופאיו. אם התשובות אינן משביעות את רצונכם אזי חוות דעת שניה חייבת להנתן ליד מיטת החולה, לאחר בדיקתו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים