צריבה/עקצוץ

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/05/2013 | 12:32 | מאת: נועם

ד"ר חתומי שלום, בן 36. לפני כשבוע התחילה צריבה/עקצוץ בקצה הפין. בנוסף, מידי פעם לאורך הפין. לא רק בעת מתן שתן אלא כל הזמן יש תחושה של כאב וצריבה באזור (מרגיש את האיזור). מלבד זאת השתן בעל ריח מעט חריף, אך אין תופעות אחרות. האורולוג טוען שמדובר בפרוסטטיטיס כרוני (בדיקות שתן וזרע תקינות, ציסטוגרפיה ואורודינמיקה תקינות) ורשם פרמוקסין. שאלתי היא האם תסמין זה אופייני לפרוסטטיטיס? מאוד חושש שמפספסים משהו שעלול להתפתח לאורך הפין/שופכה. תודה

נועם שלום לך, אם עברת את כל הבדיקות שציינת ולא נמצא משהו זה אכן יכול להתאים לדלקת כרונית. הסיכוי ל"תהליך אחר לאורך השופכה/פין" בגילך הצעיר ובאם אתה ברי, ובהנתן תקינותן של הבדיקות שציינת- כנראה מאוד נדיר. בכל מקרה תמיד ניתן לעבור ציסטוסקופיה שהיא בדיקה פולשנית שתבחן היטב את השופכה שלך ואת השלפוחית. אם לא בדקת מומלץ לשלוח בדיקת שתן למחלות מין (PCR ל STD) , ובנתיים להמנע קפאין אלכוהול שוקולד ומאכלים חריפים ולשתות בעיקר מים או תה קמומיל שיכול מאוד לעזור

27/05/2013 | 15:56 | מאת: נועם

תודה ד"ר חתומי. שאלה נוספת ברשותך. כ-10 דקות (ואפילו יותר) לאחר מתן שתן, יוצאות טיפות שתן בתחתון. זה בעיקר קורה כשאני מתיישב.מתכופף אך לאו דווקא. זה קורה לא משנה כמה אני "סוחט" או "מנער". האם גם זה אופייני לפרוסטטיטיס כרוני? תודה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת