בעיות רפואיות קשות אחרי ניתוח פרוסטטה חוזר

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/06/2013 | 15:59 | מאת: שלומי

לפני שנה וחצי עברתי ניתוח לייזר ירוק ששיפר את הזרימה אבל עדין נשארה חסימה קלה וכן נשארו תכיפות במתן השתן וטפטוף לאחר מתן השתן. לאחר בדיקה אור ודינמיקה שלא ניתן היה לבצעה הופניתי לצידוק ופיה עם אפשרות לביצוע turp חוזר. לפני כחודש וחצי ביצעתי ניתוח חוזר זה. הרופא הודיע שהניתוח לא עלה יפה בשל דימום ושביצע רק הרחבה של השופכה הבולברית. מאז אני חי בסבל נורא במשך יותר מחודש היו לי כאבים עזים. תחושה של צורך להשתין כל הזמן עד כדי אי יכולת להרדם בכלל. התקפים בלתי פוסקים של דופק מהיר,עצבנות ,תחושה רעה,תשישות וחוסר יכולת לתפקד. לאחר חודש הכאבים פסקו,אך עדין אני סובל כמעט כל יום מהתקפים קשים מאוד של דופק מהיר, חוסר מנוחה,עצבנות חוסר יכולת לשבת במקום אחד וחוסר יכולת לתפקד ותחושת תשישות וכן תכיפות ודחיפות רבה במתן השתן. כתוצאה מכך אני לא יכול לישון ללא כדורי שינה וגם איתם אני קם בלילה, הזרימה קטועה,בנוסף אני זקוק לכדורי הרגעה. האם תוכלי לתאר את הסיבה,האבחנה ומה הסיכויים להחלמה? בתודה רבה מאוד.

09/06/2013 | 14:33 | מאת: ד

שלומי שלום לך, אנשים שונים מגיבים באופן שונה לניתוחים, ויש המחלימים בקלות ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן. ממליצה לך לבדוק שאין דלקת בשתן כמקור להפרעות,ולנסות אולי טיפול מרגיע עם שתיה מרובה של מים, תה קמומיל, נוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל, ולנסות לקבל טיפול להרגעת חרדה וכאבים. בהמשך לפי צורך יראה האורולוג המטפל שלך האם יש מקום לחזור על ציסטוסקופיה או אורודינמיקה כדי לראות מה מקור הבפעיה ולנסות לפתור אותה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת