דואדרט שלא השפיע על גודל הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/06/2013 | 14:58 | מאת: אלון

שלום ד"ר ! אני בן 55 , לאחר שימוש של 9 חודשים בדואדרט לא חל שינוי בגודל הערמונית שלי , ( היתה ונשארה 70 סמ"ק ) . האם חוסר היעילות של הדואדרט היא תופעה מוכרת ? והאם לאחר 9 חודשים ניתן להניח שכדאי להפסיק עם התרופה עקב חוסר יעילותה ? האם ישנן אלטרנטיבות אחרות ? תודה אלון

09/06/2013 | 14:23 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום לך אלון, מדידת קוטר הערמונית באולטראסאונד בטן היא לא בהכרח מדוייקת ואינה אומרת דבר. עיקר המשמעות לפעילתו התרופה היא באם היא שיפרה את התסמינים (ובאם גם במקבלי היתה ירידה משמעותית ברמת PSA בדם). אם אלו לא הישתנו כלל- חשוב להבדק אצל האורולוג ולשקול עמו את הצורך בהמשך הטיפול ובהמשך בירור. אם אין לך כלל הטבה בתסמינים אפשר לנסות תרופות אחרות או לשקול ניתול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת