פרוסטטיטיס כרוני?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/04/2013 | 10:46 | מאת: רועי

שלום רב, בן 36. מזה כ-3 חודשים נמצא בבירור לחשד לפרוסטטיטיס כרוני. התופעות בתחילה היו צריבה עם וללא קשר לשתן, כאבים בבטן תחתונה, טפטוף בסיום שתן. ניתן לי דוקסילין וציפרודקס במשך 6 שבועות. במהלך הטיפול היתה הקלה, אך הטפטוף נמשך. כעת, כשבועיים לאחר סיום הטיפול, יש צריבה פה ושם, כאב לעיתים באיזור החלק האחורי של המפשעה יותר לכיוון הירך, וטפטוף. הטפטוף מתבטא בטיפות שיורדות ממש בסיום השתן. לאחר מכן יש טיפה בקצה הפין. אני מנער, מופיעה עוד טיפה. כך אני מנער מספר פעמים, מנגב. לאחר כ-10 דקות יצאו עוד מספר טיפות בודדות ובזה מסתיים. במהלך הבירור ביצעתי ציסטוגרפיה ואורודינמיקה שהיום תקינות, US דרכי שתן תקין. כל בדיקות השתן ותרביות שתן וזרע ללא ממצאים. שאלתי היא האם יש מקום לבירור נוסף? האם יתכן כי למרות הבירור לא מדובר בפרוסטטיטיס כרוני אלא במשהו אחר? בכל מקום שקראתי הטפטוף מקושר לערמונית מוגדלת. יתכן בגילי? תודה

רועי שלום רב. מה שאתה מתאר עשוי להיות דלקת כרונית בערמונית או חלק מתסמונת הכאב הכרוני באגן. ע"פ מה שתיארת עברת בירור מלא ומקיף ואיני רואה צורך בבירור נוסף או אחר. האם לא ניתן לך טיפול למעט אנטיביוטיקה? אולי אם מה שנותר כעת זה רק הטיפטוף,ניתן לשקול טיפול תרופתי אחר: למשל חוסמי אלפא (אומניק/קסטרל ודומיהם) לשפר את הריקון, או אנטיכולינרגים (כמו ספזמקס/וסיקייר/טוביאס) למניעת דחיפות. תרופות אלו כמובן במרשם ופיקוח רופא. אם דבר לא עוזר ממליצים בד"כ רק על "סחיטת" האיבר בסיום ההשתנה ושימוש בפד סופגן. לרוב זה חולף מעצמו לאחר תקופה מסויימת.

21/05/2013 | 07:28 | מאת: רועי

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת