קסאטרל עם פרחי צבר+אבץ

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/06/2013 | 21:29 | מאת: חג

אני לוקח קסאטרל 5mg אחד בערב. יורד בלילה להשתנה כל כשעתיים. התיעו לי לקחת תוסף פרחי צבר+אבץ (של אלטמן) ודקל ננסי. 1. האם התוספים האלו יעילים לבעיה הלילית? 2. האם אין קונטראינדיקציה בין התוספים האלו לקסאטרל? בתודה מראש חג

שלום רב, שיתון יתר לילי (NOCTURNAL ENURESIS) יכול להיות הגורם לתלונותיך , ולכן מומלץ שתערוך יומן שתיה והתרוקנות ל 48 שעות בו תציין מתי מה וכמה אתה שותה ומתי וכמה אתה מרוקן. אם מדובר בעיקר בחומרים מכילי קפאין חשוב להמנע. אם אתה מפריז בכמיות בערב- כנ"ל. אם למעלה מ 1/3 מכמות הנוזלים היומית שלך מופרשת בלילה אתה בכלל זקוק לתרופה אחרת, בשם מינירין- שעליך לקבל במרשם מהרופא. עדיין ,יכול להיות שמדובר רק ב"נוקטוריה" (קימות בלילה לרוקן שתן) בגלל הפרעות מהערמונית. המינון של קסטראל שאתה נוטל נחשב נמוך וניתן להעלותו ל-10 מג', באם אין התוויות נגד לכך, יכול להיות שהעלאת המינון תקל על התסמינים. להוסיף לטיפול זה טיפול צמחי או אבץ- אין בעיה. ניתן תמיד להחליף קסטרל לאומניק או טמסולין, כמובן במרשם. אם דבר לא עוזר יש צורך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך על ניתוח הסרת הערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת