שאלה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/04/2013 | 18:09 | מאת: בעילום שם

שלום רציתי לשאול -1- אם מינון של 0.25 דוטוסטריד-אבודרט (כדור שניתן לחצות) לטיפול בנשירת שיער יכול לגרום לבעיות בלתי הפיכות קשות בפוריות. כלומר איכות תאי מין ירודה- גם אחרי שמפסיקים לתקופה ארוכה לקחת את הכדור. -2- הכדור נחשב ליעיל יותר מפרופסיה(פנסטריד) מה הם תופעות הלוואי המסוכנות שאני צריך לקחת בחשבון? בגדול לא איכפת לי שזה מקטין את הערמונית או מוריד את הלבידו וכל מני הנאות-כי בכלל אני טראנסג'נדר ויותר מעניין אותי/מפריע לי נשירת השיער מאשר תפקוד מיני שאני גם ככה לא מתחבר/ת אליו. תודה מראש ושנדע רק טוב.

שלום רב, מבחינתי כאורולוגית - ההתוויה היחידה לדוטסטרייד היא לגברים מבוגרים עם הפרעות השתנה בשל הגדלת הערמונית. זה נכון וידוע שיש בטיפול זה פוטנציאל משמעותי לפגיעה בזרע ולכן ממליצה לך להמנע ממנו לחלוטין. אין קשר בין היותך טראנסג'נדר לבין פוריות! לכל אדם זכות להיות הורה ביום מן הימים ואולי עכשיו זה לא חשוב לך אבל בעתיד זה עשוי להיות משמעותי. חוצמזה שחשק מיני זה משהו חשוב לבריאות הכללית של כל אדם ,ושוב- בלי קשר להיותך טראנסג'נדר. יש עבודות שהראו שבגברים מבוגרים שנטלו טיפול זה ,באלו שזיהו להם סרטן ערמונית הוא היה בדרגה מתקדמת יותר מבאלו שלא נטלו(זה לא אומר שזה גורם לסרטן ערמונית אבל זה מצריך מעקב) בכל מקרה בנושא נשירת שיער וטיפול בה עליך להתייעץ עם רופא עור בנידון

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת