מחלת העורקים הפריפריאליים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דיאטה ים תיכונית - זה בדם שלך

מחקר מקיף שנערך בחולי סוכרת ואוכלוסייה בסיכון למחלות לב מגלה כי שמן זית, אגוזים ודיאטה ים-תיכונית מפחיתים את הסיכון למחלת עורקים היקפית ב-50% ויותר דיאטה ים-תיכונית אינה רק מפחיתה את הסיכון לאירועים מוחיים והתקפי לב, אלא שכעת הוכח לראשונה שהיא מלווה בסיכון מופחת למחלת עורקים היקפית. כך לפי מאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת JAMA.החוקרים בחנו נתונים של כ-7,500 חולי סוכרת מסוג 2, או לפחות שלושה גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם וללא מחלת עורקים היקפית בתחילת המחקר, שנערך בין אוקטובר 2003 ועד דצמבר 2010. המשתתפים חולקו באקראי לשלוש קבוצות: באחת צרכו דיאטה דלת-שומן, בשנייה דיאטה ים תיכונית עשירה באגוזים, ובשלישית דיאטה ים תיכונית בתוספת שמן זית כתית. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 67 שנים, 58% היו נשים. החוקרים מדווחים על 89 מקרים של מחלת עורקים היקפית תסמינית חדשה ולאחר שלקחו בחשבון גורמי סיכון ידועים, מצאו כי בהשוואה לחולים שהקפידו על דיאטה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למחלת העורקים הפריפריאליים

בעיות כלי דם וזרימת הדם - תמונת המחשה
בעיות כלי דם וזרימת הדם מחקר חדש מצא כי צריכה של עד 100 גרם שוקולד בשבוע עשויה לספק הגנה מפני מחלות לב וכלי דם....
ללמוד עוד על מחלת העורקים הפריפריאליים
דיאטה ים תיכונית - זה בדם שלך-תמונה

מחקר מקיף שנערך בחולי סוכרת ואוכלוסייה בסיכון למחלות לב...

מאת: ד"ר עמית...
23/05/2018
זרעי פשתן נגד לחץ דם-תמונה

מחקר: זרעי הפשתן הצליחו להוריד את לחץ הדם בכ-15 מ"מ כספית....

מאת: ד"ר עמית...
23/05/2018
פוסט טראומה - כאב לב מסוכן-תמונה

לפי מחקר אמריקאי גדול שנערך בקרב יוצאי צבא, הפרעת דחק...

מאת: מערכת zap...
23/05/2018
פצע קשה ריפוי: טיפול רב-תחומי-תמונה

פצעים קשי ריפוי גורמים סבל רב למטופל ומעמיסים על מערכת...

מאת: ד"ר משה...
23/05/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למחלת העורקים הפריפריאליים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מחלת העורקים הפריפריאליים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .

שלום, לפי הבנתי, אתה נוטל רפאטה בלבד ללא סטטינים או תרופות נוספות. האם הבנתי נכון? בעיקרון, אנחנו לא רואים אנשים עם כאבי שרירים כאשר הם לוקחים רפאטה. במקרה ויש ספק, אנחנו מפסיקים את הטיפול לחודש ורואים מה קורה. אם יש קשר לתרופה, אז רואים שיפור בכאבים. בעיקרון, אין קשר בין תדירות הרפאטה (פעם בשבועיים לעומת פעם בחודש) ושכיחות תופעות בכל מקרה, ממליץ לא לעשות כל שינוי ללא אישור הקרדיולוג שלך בהצלחה

09/05/2016 | 17:49 | מאת: אריה

יש לי קשיי הליכה , יש לי סכרת בבדיקת דופלר רגלים נתקבלו ההוצאות הבאות: RT . ABI - 0.86 LT . ABI - 0.72 BILATERAL MODERATE PVD מה משמעות התוצאות? אריה

הפרעה קלה בינונית בזרימת הדם לרגלים לרוב במצב זה ההמלצה להליכה בכוח אף שיש כאבים כדי לפתח קולטרלים דרכים עקיפות להייצריות בכל מקרה ראוי להיבדק על ידי כ כלי דם

29/01/2013 | 12:25 | מאת: nicola

מחבר: nicolaתאריך: 29/1/2013שעה: 11:42רקע: סובל מטרשת עורקים,כולסטרול,סוכרת.לאחר pvd משנת 2001 ן-cbg משנת 2006 .במצב טוב ומאוזן(ldl בין72-82 ). תרופות:גלוקומין(בוקר וערב)קרטיה,לוסק 20 ,טריטייס1.25 ,קרדילוק1.25 ,קרסטור20 . מטופל אצל ד"ר בקר מאיר ממכבי השלום בת"א.(לצערי התור אצלו רק באפריל ואין סיכוי להתייעץ איתו) הקרדיולוג שלי וד"ר בקר מעדיפים שאהיה ברמת hba1c בממוצע של 6.4-6.8 עקב ניתוח המעקפים שעברתי ולא מאוזןלחלוטין. בעקבות כך הסוכר הרגיל שלי בבדיקת צום של 12 שעות נע בין 138-148 . שמתי לב שבשנתיים וחצי האחרונים שהבדיקה המסוכררת שלי עולה לאט לאט מרמה של 6.5 עד ל7.1 בבדיקה האחרונה מלפני שבוע ,בלי ששיניתי דפוסי התנהגות.דבר זה מטריד אותי.אגב בדיקת עיניים סוכרתי וכף רגל תקינים אצלי .ד"ר בקר מעדיף שאקח גלוקומין ולא מהתרופות החדשות שקיימים לסוכרת כיוון שהוא טוען שהגלוקומין הוכיח עצמו וזו גם תרופה ששומרת על הלב לעומת התרופות החדשות שאין מספיק יידע לגביהם ויעילותם עדיין לא הוכח . שאלתי היא האם כדי עד שאגיע אליו בעוד כ-3 חוד' לקחת עוד גלוקומין מלבד השניים שאני לוקח היום?

לניקולה ערב טוב, שאלות על סכרת הם לא לפורום זה. ממליצה לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה, בברכה ובהצלחה ד"ר גלסברג

05/09/2018 | 10:21 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בת 46. מרכיבה עדשות מגע ומשקפיים עקב קוצר ראייה. מינוסים גדולים: 9 ו 10. לפני כשלושה חודשים הרגשתי הפרעה בשדה הראייה בעין שמאל. פניתי אל רופא שמצא תופעה בשם PVD. הבנתי כי אין מה לעשות במצב זה וצריך להתרגל לזה. לאחר שקצת התרגלתי למצב לאחרונה הדבר התחיל להציק לי שוב, גם בנהיגה, ואני ממצמצת הרבה בעין כדי לראות חד יותר. השבוע אני מרגישה שהעין לחה מהרגיל, לעיתים יש הפרשה והשקית מתחת לעין שמאל נפוחה מהרגיל. האם יש קשר לתחושות אלה לתופעה שאובחנה? האם יש פתרון פרקטי ל PVD אם זה מאד מציק לי ואולי גם די מסוכן לנהוג כך ברכב? תודה

הפרדות זגגוית -PVD אכן עשויה לגרום הופעת FLOATERS בשדה הראיה, וההפרעה תלויה בגודלם - ובעיקר בזמן שחלף מהאירוע... הלחות - נפיחות - וכד' - אינם קשורים כלל ל-PVD. אולי פשוט התחילה דלקת עיניים. פתרון להפרכ=עה מ- PVD - קודם כל לחכות . אם עובר זמן ועדיין יש הפרעה משמעותית לתפקוד - נית9ן להסיר את ה- FLOATERS בניתוח. אני ממליץ לחכות לפחות חצי שנה - שנה לפני החלטה כזאת. ברוב מוחלט של המקרים - הזמן עושה את העבודה..

עין לחה לא קשור ל- PVD, ייתכן שפשוט מתחילה דלקת... PVD זו לא מחלה. במידה ולא נמצא קרע - החיסרון היחיד הוא אכן הופעת ה- FLOATERTS, שלרוב בחלוף זמן כמעט שלא מורגשים. במידה ויפריע בעתיד - יש לכך פתרונות כירורגים - אך רוב מוחלט של האנשים מסתדרים ללא כל צורך בהתערבות. בקיצור - סבלנות.