מחלת העורקים הפריפריאליים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סוכרת ולב: קשר מסוכן

האתגר הגדול בטיפול בסוכרת מתחיל כבר לאחר האבחון. מלבד ההקפדה על ערכי סוכר תקינים, חשוב לטפל בכל גורמי הסיכון שקיימים אצל המטופל, המהווים גורמים מקדמים למחלות לב וכלי דם. על הקשר המסוכן בין סוכרת לבעיות קרדיו-וסקולריות וכיצד טיפול נכון יכול לסייע להפחית את הסיכון למחלות לב על פי דו"ח של ארגון הבריאות העולמי בכל רחבי הגלובוס יותר מ-422 מיליון בני אדם חולים בסוכרת. בישראל כחצי מיליון בני אדם סובלים מהמחלה ומספר החולים הוכפל מאז שנות ה-90. ההערכה בקרב הקהילה הרפואית היא כי מספר החולים רק ילך ויגדל בשנים הבאות – בעיקר בגלל מגפת ההשמנה שהיא אחד הגורמים שנקשרים באופן ישיר לתחלואה בסוכרת. סוכרת עלולה לגרום לסיבוכים ולנזקים בלתי הפיכים: לטרשת עורקים, להפרעה לזרימת הדם למוח ולאירועים מוחיים, לפגיעה ברשתית העין ואף לעיוורון, כמו גם לפגיעה בכליות עד למצב של צורך בטיפול במכשיר דיאליזה. אחד הסיבוכים השכיחים בקרב חולי סוכרת הוא הסיכון לחלות במחלות קרדיו-וסקולריות (מחלות לב וכלי דם). בשנים האחרונות כמות הסובלים מהשמנת יתר הולכת וגדלה וכך, באופן ישיר, גם מספר...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למחלת העורקים הפריפריאליים

בעיות כלי דם וזרימת הדם - תמונת המחשה
בעיות כלי דם וזרימת הדם דליות הן לא רק בעיה אסתטית, אלא בעיה רפואית העלולה לגרום לכאבים, בצקות וכיבים. החדשות ה...
ללמוד עוד על מחלת העורקים הפריפריאליים
סוכרת ולב: קשר מסוכן-תמונה

האתגר הגדול בטיפול בסוכרת מתחיל כבר לאחר האבחון. מלבד...

מאת: ד"ר דניאל...
23/01/2019
פצע קשה ריפוי: טיפול רב-תחומי-תמונה

פצעים קשי ריפוי גורמים סבל רב למטופל ומעמיסים על מערכת...

מאת: ד"ר משה...
06/10/2013
דיאטה ים תיכונית - זה בדם שלך-תמונה

מחקר מקיף שנערך בחולי סוכרת ואוכלוסייה בסיכון למחלות לב...

מאת: ד"ר עמית...
24/02/2014
זרעי פשתן נגד לחץ דם-תמונה

מחקר: זרעי הפשתן הצליחו להוריד את לחץ הדם בכ-15 מ"מ כספית....

מאת: ד"ר עמית...
02/12/2012
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למחלת העורקים הפריפריאליים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מחלת העורקים הפריפריאליים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .

שלום, לפי הבנתי, אתה נוטל רפאטה בלבד ללא סטטינים או תרופות נוספות. האם הבנתי נכון? בעיקרון, אנחנו לא רואים אנשים עם כאבי שרירים כאשר הם לוקחים רפאטה. במקרה ויש ספק, אנחנו מפסיקים את הטיפול לחודש ורואים מה קורה. אם יש קשר לתרופה, אז רואים שיפור בכאבים. בעיקרון, אין קשר בין תדירות הרפאטה (פעם בשבועיים לעומת פעם בחודש) ושכיחות תופעות בכל מקרה, ממליץ לא לעשות כל שינוי ללא אישור הקרדיולוג שלך בהצלחה

יש לי קשיי הליכה , יש לי סכרת בבדיקת דופלר רגלים נתקבלו ההוצאות הבאות: RT . ABI - 0.86 LT . ABI - 0.72 BILATERAL MODERATE PVD מה משמעות התוצאות? אריה

הפרעה קלה בינונית בזרימת הדם לרגלים לרוב במצב זה ההמלצה להליכה בכוח אף שיש כאבים כדי לפתח קולטרלים דרכים עקיפות להייצריות בכל מקרה ראוי להיבדק על ידי כ כלי דם

מחבר: nicolaתאריך: 29/1/2013שעה: 11:42רקע: סובל מטרשת עורקים,כולסטרול,סוכרת.לאחר pvd משנת 2001 ן-cbg משנת 2006 .במצב טוב ומאוזן(ldl בין72-82 ). תרופות:גלוקומין(בוקר וערב)קרטיה,לוסק 20 ,טריטייס1.25 ,קרדילוק1.25 ,קרסטור20 . מטופל אצל ד"ר בקר מאיר ממכבי השלום בת"א.(לצערי התור אצלו רק באפריל ואין סיכוי להתייעץ איתו) הקרדיולוג שלי וד"ר בקר מעדיפים שאהיה ברמת hba1c בממוצע של 6.4-6.8 עקב ניתוח המעקפים שעברתי ולא מאוזןלחלוטין. בעקבות כך הסוכר הרגיל שלי בבדיקת צום של 12 שעות נע בין 138-148 . שמתי לב שבשנתיים וחצי האחרונים שהבדיקה המסוכררת שלי עולה לאט לאט מרמה של 6.5 עד ל7.1 בבדיקה האחרונה מלפני שבוע ,בלי ששיניתי דפוסי התנהגות.דבר זה מטריד אותי.אגב בדיקת עיניים סוכרתי וכף רגל תקינים אצלי .ד"ר בקר מעדיף שאקח גלוקומין ולא מהתרופות החדשות שקיימים לסוכרת כיוון שהוא טוען שהגלוקומין הוכיח עצמו וזו גם תרופה ששומרת על הלב לעומת התרופות החדשות שאין מספיק יידע לגביהם ויעילותם עדיין לא הוכח . שאלתי היא האם כדי עד שאגיע אליו בעוד כ-3 חוד' לקחת עוד גלוקומין מלבד השניים שאני לוקח היום?

לניקולה ערב טוב, שאלות על סכרת הם לא לפורום זה. ממליצה לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה, בברכה ובהצלחה ד"ר גלסברג

שלום רב ** אבי כבן 80 סבל מכאבי כף רגל שמאל מס' חודשים כאשר הכאב החל רק במאמץ אולם אח"כ הופיע בלילה וגם בעת מנוחה ולכן הוצע צנתור ללא התחייבות שאכן יעזור. . להלן תוצאותיו- בהרדמה מקומית באמצעות אולטראסאונד וושיקוף,בוצע צנתור פמוראלי עורקי מימין,העברת קטטר על המוליך לצד שמאל וביצוע אנגיוגרפיה אבחנתית הדגמה תקינה של CIA,EIA,CFASFA . מוצר יחסית בחלקו הפרוקסימאלי אך ללא הפרעת מעבר .ב sfa האמצעי ודיסטאלי עליון הודגמו רבדים אשר גורמים להצירות משמעותית של הלומן.בחלק דיסטאלי של sfa הודגם קטע חסום לאורך כ 5 ס"מ עם חידוש זרימה דיסטאלית ממנו עיי קולטראלים.מילוי תקין של המשך הsfa עורק ה POPLITEA,TPT,TPA,PERONEAL עד כף הרגל כולל ענפים. taa עם מילוי במוצאו בלבד. בוצעה רקנליזציה של קטע חסום בsfa דיסטאלי. pta עיי בלון בעל קוטר 4 מ"מ ,אורך 10 ס"מ sleek ובעל קוטר 5 מ"מ ואורך 15 ס"מ מסוג passeo לאחר מכך הוכנס תומכן מסוג smart flex בעל קוטר 5 מ"מ ואורך 10 ס"מ. הודגמה תוצאה אנגיוגראפית טובה בהזרקת חומר ניגודי ביקורת.הפעלה הסתיימה.מיקום גישה נסגר עיי השלמת חבישת לחץ. 1. האם לפי המתואר זו יכולה להיות סיבת הכאב ? לא היו ממש בטוחים אם פעולה זו תעזור או לא וכן לא ידעו לתת לנו תשובה האם מקור הכאב הוא אכן מבעיה בכלי הדם למרות שדופלקס הציג חד משמעית pvd דו צדדי לפי מה שהבנתי abi הראה 0.43 דו"צ ( ברקע החלפת מסתם בשנה שעברה, ניתוח לב פתוח שבוצע לפני 20 שנה.. סכרת מאוזנת ,כולסטרול) כך שנראה שבגלל מגוון הבעיות לא שמו דגש רק בבעיית חסימת כלי הדם) . כעת לאחר הצנתור אשמח לדעת האם לדעתך זו כן יכולה להיות הסיבה או לפחות אחת מהן והאם להערכתך הצנתור אכן יכול להועיל.? 2. ביום למחרת הצנתור אבא יצא מביה"ח וצעד ללא כאב כלל אולם יום למחרת ,כף הרגל התנפחה והפכה אדומה והכאב שתיאר היה כפול ממה שהיה קודם לצנתור . הוא נאלץ להגיע למיון באמצע הלילה מאחר ולא הצליח לשאת הכאב. שם נאמר לו כי הכאב עלול להמשיך כשבועיים וכי עליו לעשות תרגילי הליכה ובמנוחה להרים את הרגל אני מנסה להבין את ההיגיון בכאב העז הזה .. האם אכן שכיח ומצופה שיהיה סוג כאב כזה בשל זרימת דם מחודשת ? האם חלילה ייתכן שנגרם נזק או חסימה חדשה ?? מה שנרשם במיון - בבדיקה : רגליים חמות, אותו צבע. ברגל שמאלית נפיחות בכף רגל, מילוי קפילרי טוב ,אין סימנים לתסחיפים. הצלחתי למשש דופק במפשעה בלבד, אך יש סיגנל מצויין בעורק הברך וכל התחנות בכף רגל. מבחינת הספקת דם מצב טוב. שאלתי : ממה נגרמת הנפיחות והאודם במקום .... איני ראיתי אותו ביום הגעה למיון אך היום ראיתי שכף הרגל אדומה יותר מהרגל השנייה. נתנו לו זאלדיאר שמרגיע את הכאב ( מתאר כאב כמו של צביטות/ עקיצות לסירוגין כעת) אני חוששת ומאוד אשמח להבין קצת יותר ברשותך. תודה רבה על כל עזרה :) !

עניתי אם יש ציר עורקי פתוח הכל עובר אם נחסם ויש כאבים לבדיקה מידית חוזרת .