U.UREAL/PARVUM-PCR - חיובי על פי סגוליות השיטה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/05/2013 | 00:30 | מאת: עופר

שלום ד"ר חתומי, שמי עופר ואני בן 28. בתחילת חודש ינואר השנה התחלתי להרגיש תכיפות בשתן וצריבה במהלך הטלת שתן. הרופאת משפחה עשתה לי בדיקות STD PCR למחלות מין. נמצא שיש לי U.UREAL/PARVUM-PCR - חיובי על פי סגוליות השיטה. ניתן לי ל 10 ימים דוקסילין פעמיים ביום. עשיתי את הבדיקה שוב לאחר 6 ימים מסיום נטילת האנטיביוטיקה והתשובה הייתה שלילית בתאריך 18/2/13. חשוב לציין שבמהלך נטילת האנטיביוטיקה וכשבועיים לאחר מכן לא קיימתי יחסי מין. לאחר שסיימתי את נטילת האנטיביוטיקה המשכתי להרגיש תחושת תכיפות בשתן ולא צריבה. האורולוג ורופאת המשפחה אמרו לי להמתין ושזה יעבור כי לוקח זמן. עשיתי שוב בדיקת STD למחלות מין לפני כ 11 יום בתאריך 8/5/13 ושוב התגלה אצלי החיידק U.UREAL/PARVUM-PCR. חשוב לציין שבמהלך כל התקופה הזאתי קיימתי יחסי מין מוגנים עם קונדום ללא מגע מיני אוראלי. אני מרגיש עדיין תכיפות בשתן ותחושת חוסר התרקנות. חשוב לציין שאין צריבה במהלך הטלת שתן. שאלתי היא האם אני צריך שוב ליטול דוקסילין למשך 10 ימים או שיש תרופה אחרת שאני יכול ליטול כי להתפטר מזה אחת ולתמיד? חשוב לציין שבעבר היה לי כלמידיה ולקחתי אזניל 4 כדורים בבת אחת אחת וזה עבר. האם אזניל גם טוב במקרה של טיפול באורפלסמה? אודה לתשובתך תודה, עופר

שלום לך עופר, אוריאופלזמה עשויה להיות חלק מהפלורה הטבעית בשופכה ולאו דווקא היא המקור לתלונות, וכפי שהומלץ לך- הרבה פעמים פשוט צריך לחכות שזה יעבור. התלונות שלך אינן צריבה או הפרשות ולכן הסיכוי שמדובר בזיהום פעיל הוא יחסית נמוך. לעיתים גירוי כזה לשופכה יכול להשפיע לתקופה ממושכת. היתי ממליצה לך לנוח קצת ממגע מיני ולתת לאזור להרגע, להקפיד על שתיה מרובה של מים ולהמנע מקפאין ושוקולד ובוודאי מאלכוהול. עדיין ,אם אתה כל כך סובל ניתן לנסות אזניל כמנה חד פעמית באם שוב יש לך ממצא חיובי והחמרה בתסמינים .

24/05/2013 | 08:19 | מאת: עופר

ואם אני לוקח אזניל 1 גרם בבת אחת חד פעמי זה אמור להעלים את האורופלסמה לגמרי לאחר שהדוקסילין לא הצליח? וכן לפעמים שאני מתחיל ליטול שתן יש לי צריבה קלה, לא כל פעם אבל קיים היסוס בהטלת שתן. אני שואל את זה כי אני נכנסתי למערכת יחסים רצינית ולא ארצה להשתמש באמצעי מניעה לאחר שאני ובת זוגתי ניבדק שוב ואני לא רוצה להדביק אותה באורפלסמה. שוב תודה עבור תשובתך. עופר

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת