כליית פרסה - אגן חוץ כלייתי מורחב ואבנים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/04/2013 | 19:44 | מאת: מיכלי

ד"ר חתומי היקרה שלום, אני בת 63 , בעלת כליית פרסה עם היסטוריה של אבנים בכליות. נותחתי בעבר להוצאתן עם נפרוסטום. בבדיקה מהיום בכליה השמאלית מספר אבנים בגודל של 0.6 ס"מ. ואגן חוץ כלייתי מורחב עד 2.5 ס"מ. מה משמעות של האגן הכלייתי המורחב? וכיצד מטפלים בזה. מה ניתן לעשות כדי שאפסיק לייצר אבנים? והאם יש צורך בריסוק או בניתוח נוסף להוצאתן? בתודה ובברכה, מיכלי

שלום לך מיכלי. אינך בפורום הנכון אבל אנסה בקצרה לענות לך: כלית פרסה אכן היא מצב אנטומי מוכר וידוע, שקשור גם במחלת האבנים. עם הממצאים שתיארת בפנייתך היתי ממליצה לך לבצע מס' בדיקות ולפנות עם התוצאות לממוחה למחלות אבנים להמשך טיפול: חשוב לדעת בבדיקות הדם שלך את רמות הקראטינין, סידן, חומצה אורית, נתרן, גלוקוז וכו', במקביל מומלץ לבצע איסוף שתן ל-24 שעות לחומרים אלו- ובהתאם לממצאים לטפל תרופתי אם צריך,ולהתייעץ גם עם אנדוקרינולוג.ממליצה גם לבצע בדיקת CT בטן ללא חומר ניגוד כדי לשלול אבן במהלך השופכן שעלולה לגרום להרחבת האגן ובהמשך לכאבים. כמובן שעם כל התוצאות של הבדיקות יש לפנות לאורולוג מומחה לאבנים להחלטה על המשך הטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת