ת"א

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/05/2013 | 05:50 | מאת: משה

שלום, לפני שלושה חודשים ערכתי בדיקת US דרכי השתן: אין אבנים בכליות ונפח ערמונית 23 סמ"ק. השבוע ערכתי בדיקה חוזרת : פירורים בכליה ימנית ונפח ערמונים 39 סמ"ק. כמוכן PSA -1. האם תתכן הגדלה כה מהירה בבלוטת תוך 3 חודשים?

שלום רב, הבדיקות שציינת תקינות.לא ציינת מדוע ביצעת אותן או מה גילך. בדיקת אולטראסאונד היא תליית בודק ואינה תמיד מדוייקת , כך שבודק אחד יתן מדד מסויים ובודק אחר ייתן מדד שונה.. "פירורים"- אין להם משמעות, זה יכול להיות גם סתם הפרעה בגלי הקול ולא באמת אבנים. אם אין לך כאבי מותניים אין לזה משמעות. לגודלה של הערמונית אין שום רלוונטיות בהנתן PSA תקין ולבעדר תסמינים של הפרעות השתנה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת