אטקסיה טלאנגיקטזיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקות סקר לאיתור ליקויים בשמיעה ובתקשורת

אחד הגורמים המכריעים בהתפתחותם התקינה של ילדים היא היכולת לפתח דיבור ושפה. תקשורת תקינה היא פתח לאינטראקציה חברתית, שהיא הכרחית להתפתחות תקינה. התפתחות נורמלית של שפה מתרחשת תוך כדי אינטראקציה שוטפת וברורה בין הילד והמבוגר השולט בשפה. מנגנון תקשורתי המאפשר קליטה והבעת קולות, הפועל כמערכת אוטומטית ואינטגרטיבית, אינו מצריך בקרה מודעת על ידי הילד. לליקוי חמור בשמיעה יש השלכות מרחיקות לכת על התפתחות השפה. אם השמיעה לקויה באופן חמור, נפגעת מערכת הבקרה האודיטורית ונפגע תהליך התפתחות השפה. השפה אינה מתפתחת באופן טבעי וספונטני, וגם ליקויים בלתי חמורים בשמיעה עלולים לגרום חסך לשוני אצל הילד. התפתחות השפה והדיבור מתחילה עם הלידה. שלוש שנות חייו הראשונות של הילד הן קריטיות לרכישה אופטימלית של המיומנות השפתית. מכאן ברורה החשיבות של איתור ליקויי שמיעה מוקדם ככל האפשר. ילדים בעלי ליקוי קשה בשמיעה, מלידה או מגיל רך, זקוקים להתערבות טיפולית כדי לפתח דיבור ושפה. בספרות מדווח על שכיחות ליקוי בשמיעה חמור - עמוק בשיעור של...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאטקסיה טלאנגיקטזיה

מומים מולדים ומחלות גנטיות - תמונת המחשה
מומים מולדים ומחלות גנטיות אבחון מחלות גנטיות בעובר מאפשר להורים לעתיד להחליט באופן מודע, האם להמשיך בהיריון ולהתמ...
נוירולוגיה - תמונת המחשה
נוירולוגיה אירוע מוחי עלול להיגרם על רקע חסימה או קרע בכלי דם. הקפדה על אורח חיים בריא היא דרך המנ...
ניסטגמוס - תמונת המחשה
ניסטגמוס ניסטגמוס עלול להיגרם מליקוי ראיה או בעיה מוחית (בעקבות טרשת נפוצה,שבץ, או גידול במח). נ...
ללמוד עוד על אטקסיה טלאנגיקטזיה
שיתוק מוחין: טיפול רב-מערכתי-תמונה

שיתוק מוחין (CP) נחשב לגורם הנכות הנפוץ ביותר בקרב ילדים....

מאת: ד"ר אלה...
30/04/2018
הידרוצפלוס (מיימת ראש)-תמונה

הידרוצפלוס (מיוונית: הידרו - מים, צפלוס - ראש) מוגדר כמצב...

מאת: מומחה
30/10/2013
בדיקות סקר לאיתור ליקויים בשמיעה ובתקשורת-תמונה

אחד הגורמים המכריעים בהתפתחותם התקינה של ילדים היא היכולת...

מאת: תלמה הרצנו
01/05/2013
החלבון ATM - מפתח להבנת A-T-תמונה

מחלת ה-A-T, המשאירה ילדים מרותקים לכל חייהם לכיסאות גלגלים,...

מאת: פרופ' יוסי...
19/02/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאטקסיה טלאנגיקטזיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אטקסיה טלאנגיקטזיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

יש לי כאבים בקרסול נשלחתי לצילום עי רופא המשפחה ... תוצאות הצילום : הודגם דורבן פלנטרי משמאל שאלתי היא מה זה ו כמו כן קבעתי תור לאורטרופד וניתן לי תור רק ל עוד חודש וחצי האם אפשר לעשות משהו בינתיים להקל על הכאבים ? ועד כמה דחוף ללכת לאורטורפד במצב זה הרבה תודה

על דורבן וחיות אחרות ראה נא את: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=100168&t=100094

יש לי כאבים בשוק רגל ימין.להפתעתי הודגם בצילום רנטגן דורבן קטן פלנטר בעקב ימני.עלי לציין שאין לי כאבים בעקב,אין לי בכלל כאבים בכף הרגל.דבר נוסף השוק כואב לי יותר כשאני במנוחה -שינה ואפילו ישיבה מאשר בהליכה. בהליכה נוסף כאב בצידו הפנימי של הברך.

שלום דר' תחומי אני גבר בן 69.6 סובל בשנים האחרונות מחלק של תסמיני ערמונית מוגדלת : זרם חלש - לעתים מקוטע , היסוס ודחיפות . אני נמצא במעקב אורולוגי אצל רופא בקהילה .קצב עליית הpsa בשנתיים האחרונות היה : בשנת 2013 - 1.82 , בשנת 2014 - 2.14 ובשנת 2015 - 2.94לפני חודש . כמו כן נבדקתי על ידי רופא אורולוג בדיקת מישוש הבלוטה . לדבריו הערמונית שלי גדולה אבל חלקה ואלסטית , 1.5-2+ .האורולוג המליץ לבצע psa free אכן ביצעתי את הבדיקה בבית חולים ( לא נכללת בסל ) . להלן התוצאות שקבלתי בדוח המעבדה : psa = 2.94 ng/mL , free psa = 0.48 ng/mL . היחס- free/total ratio = 16.2% .ברשותך , אני מבקש לדעת האם הבדיקה הזו תקינה ואם כך להמשיך במעקב או לבצע ביופסיה ? שנית , האם את ממליצה לי לעבור בדיקת אולטרסאונד רקטלי לבדיקה יותר מעמיקה של הערמונית ואולי גם בדיקת מדד צפיפות - psa density. או שגם כאן הדעות מחולקות לגבי הבדיקות הנל והכי טוב בכל זאת לבצע ביופסיה למרות הסיכונים שקיימים גם במקרה זה ? אני מודה לך על התייחסותך לשאלתי . ערב טוב לך . עדי

שלום רב, הבדיקה שציינת היא סביב הנורמה לגילך, למרות שיחס F/T הוא גבולי. אם בבדיקה מישושית של הערמונית לא נמצא דבר חשוד ממליצה לך להמשיך במעקב. אם האורולוג שלך שמכיר אותך ויודע מה קצב עלית הPSA מתרשם שיש מקום לביופסיה- זו החלטה שלכם ולא קשורה לפורום אינטרנטי. לדעתי אין שום צורך באולטראסאונד רקטאלי אלא אם אתה עושה ביופסיות.

שלום דר, בני בן ה14, עבר בפעם השנייה ניתוח הכנסת כפתור לאוזן ימין לפני כשנתיים (rt vt t tube +ade). הכפתור טרם נפל. האם יש להוציאו או שניתן להישאר עימו עוד? אני זוכרת שהרופא שניתח אותו אמר שזה כפתור לטווח ארוך יחסית( לא כמו הכפתור הראשון שנפל לו אחרי כשנה). האם יש נזק בזה שיישאר באוזן? תודה מראש!

הכפתור שהותקן אמור להישאר כ 5 שנים. אין בהילות, וגם לא צריך לבצע דבר, למעט מעקב מסודר. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

Acetylcholine. receptor. AB 0.00 0.5 p mol / ml 17/08/2017 11:30: nrm Thxn 16/08/2017 11:30 No x T 54023548

שלום יאיר נשלחה בדיקת דם שלך בתהליך חיפוש אם אתה חולה במחלת מיאסטניה גרביס בבדיקה זו מבקשים לראות אם במערכת הדם שלך (בפלסמה) נמצאים נוגדנים כננגד קולטני אצטילכולין שהם אלה שגורמים למחלה. בתשובת המעבדה מצוין שהתשובה - שלילית עליך עכשיו לבצע בדיקה נוספת . . . . והפעם לחיפוש נוגדנים כנגד החלבון MuSK גם אם התוצאה של הבדיקה השניה תתקבל שלילית . . . זה אינו מציין שאינך חולה במיאסטניה והנוירולוג צריך לבצע בך בדיקות שונות נוספות

שוב, שלום יאיר אם אתה על פרשת דרכים ןמבולבל שלח לי מייל (הכתובת נמצאת באתר) או צור קשר 09-7727060

פורומים בנושא אטקסיה טלאנגיקטזיה
פורום נוירוכירורגיה
מנהלי הפורום יענו על שאלות בנושאים הנוגעים לגידולי מח בסיס גולגולת ועמוד...
פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים
ד"ר מיכאל חייגרכט יענה על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לאבחון וטיפול בע...
פורום טרשת נפוצה - רמב"ם
ד"ר איל רוזנברג ישיב לשאלות הגולשים בנושא טיפול בטרשת נפוצה