PSA גבוה במיוחד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

11/06/2013 | 20:35 | מאת: נחמן

שלום, לאבי בן 95 נעשתה בדיקה לפני שבועיים וערך ה PSA היה 861, האורולוג שלח אותו לבדיקה חוזרת שבוצעה היום. התשובה היא 910 ואני ממש חרדה כי איני יודעת מה זה אומר. מה עושים במקרה כזה? איני רוצה לקחת אותו לבית חולים וגם הוא לא רוצה תודה

שלום רב, ראשית אקדים ואומר שקשה לי להבין מדוע נלקחה בדיקה זו לאביך הקשיש, בגיל 95- ע"פ הקווים המנחים של האיגודים האורולוגיים בארץ ובעולם אין אינדיקציה לבצע בדיקת סקר זו בגיל כזה .רמות ה PSA הללו מאוד מוגברות. לצערי זה עלול להצביע על סרטן בערמונית. שוב- לא ציינת מדוע נלקחה בדיקה זו או מה מצבו הכללי וכדומה אך אם יש לאביך הפרעות השתנה קשות או חסימה של דרכי השתן או מצבו הכללי ירוד מאוד זו יכולה להיות הסיבה. במצב זה עיקר החשיבות הוא שהשתן יתנקז בצורה טובה, ולברר האם יש מקום לטיפול תומך וכן- היתי שולחת אותו לבדיקות בהקדם האפשרי. מי ששלח אותו לבדיקה מלכתחילה צריך להיות זה שאחראי להמשך הבירור שלו. אולם ככל הנראה כל גבר מעל גיל 80 סובל ממחלה זו והיא לא בהכרח גורמת לסכנת חיים , בוודאי לא בגיל כל כך מבוגר. לר

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת