מבקש עזרה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/05/2013 | 22:17 | מאת: רון

בן 54 בריא.בעקבות תכיפות במתן שתן כ4-5 פעמים בלילה, כבר מספר שנים האורולוג בדק והמליץ על בדיקות.ביופסה של הערמונית שיצאה תקינה בדיקת UROFLOW שתוצאותיה- עקומה לא יפה שטוחה ובצורה של גלים,עם ZENITH-7.7 ML/SEC ,בעקבות תוצאות אלה נרשם לי אומניק אוקס 0.4 שאני כבר לוקח מעל חודש,אבל אין שום שיפור ועדיין קם כ3-4 פעמים בלילה. עברתי בדיקה ציסטוגרפיה רטרוגרדית שיצאה תקינה. עברתי בדיקת US דרכי שתן- ערמונית 31 סמ"ק שארית שתן 32 סמק מ 285 סמק,ללא ממצא חריג בכליות. ביומן השתנה הנפחים של השתן כ95 סמק,שתיה של כ2100 סמק ליממה. האם להפסיק לקחת את הכדורים אומניק אוקס 0.4 שלא עוזרים לי ? מה מומלץ לי לעשות כעת ? תודה מראש.

רון שלום לך, כל הבדיקות שציינת תקינות, למעט זרימת שתן חלשה. יש אנשים שאינם מגיבים מיידים לטיפול ולכן שווה להמשיך, או לפחות לנסות להחליף את התרופה. אם האוקס לא עובד אתה יכול לנסות טמסולין או קסטרל(כולן מאותה משפחה- כמובן במרשם). יש להבין שלעיתים התגובה לטיפול התרופתי לא יעילה ואזי בהחלט יש מקום לשקול ניתוח. בנוסף בדוק את נושא ההרגלים שלך בערב ולפני השינה- ואם אתה מרבה בשתיה בשעות אלו- בעיקר קפאין או אלכוהול- מומלץ למתן זאת ולהמנע.

23/05/2013 | 18:30 | מאת: רון

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת