duodart והקשר לזיקפה.

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/06/2013 | 18:07 | מאת: מיכה

שלום - שמי מיכה. בן 63 . למעשה אובחנתי על ידי רופאים כבר בגיל 50 בערך - כהתחלה של פרוסטיטיס או משהו כזה. אני מקיץ כל לילה כפעמיים שלוש וגם במשך היום אני לא מצליח לאצור את השתן לזמן רב מדי. היום שמעתי על תרופה בשם duodart כמקלה עד מאד ובאופן מהיר על הצורך במתן שתן לעיתים תכופות, כמו כן כמקטינה בכ 40 עד 50 אחוז את גודל הערמונית ומכאן מן הסתם גם על הצורך התכוף במתן שתן. שאלתי - האם נטילת התרופה תשפיע לרעה על נושא הזקפה או שמא אולי תשפר אותו. כמו כן - כמובן האם התרופה יעילה להקטנת הערמונית וכו'. המון תודה - מיכה

שלום לך מיכה. דואודרט היא תרופה מאוד יעילה להקלת הפרעות במתן השתן היות ומכילה למעשה שתי תרופות, האחת עוזרת בשיפור זרימת השתן וההתרוקנות והשניה מקטינה את הערמונית. מדובר בתרופה שכיחה ומוכרת ומאוד בטוחה, אולם היא אינה בסל ומצריכה תשלום נוסף. ככל התרופות עשויות להיות לה תופעות לוואי, שעיקרן בהתאם לפעילות המרכיבים השונים בה. מבחינת פגיעה בזקפה זה לא אמור לקרות אולם כן עשוייה להיות ירידה בחשק המיני- דבר שעשוי להוביל להפרעות בתפקוד המיני ולירידה בזקפה. לא כל מי שנוטל תרופות בהכרח יסבול מתופעות לוואי אך חשוב לדעת שהן קיימות. ברוב המקרים בהפסק ת הטיפול גם התופעה חולפת.

29/09/2013 | 16:37 | מאת: אופירה

בן זוגי ואני רוצים להביא ילד והוא לוקח תרופה זו כי יש לו פרוסטטה. שאלתי היא האם התרופה הזו פוגעת בזרימה ובפוריות של הזרע? אנחנו חווים קשיים בלהרות

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת