ניתוח לב: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בריאות הלב: 10 מיתוסים

האם אפשר להרגיש לחץ דם גבוה? האם גברים לוקים יותר בליבם? האם אסור לשתות קפה? וגם - מומלץ לשתות יין אדום? בריאות הלב: מיתוס ומציאות. פרויקט מיוחד הלב הוא איבר שנתפס כקשור לרגשות; ולכן, גם מיוחסים לו הכי הרבה דימויים - ויש לגביו הכי הרבה מיתוסים. החלטנו לבחון את אמיתות כמה מהמיתוסים הנפוצים ביותר... האם "לב שבור" הוא רק ביטוי, או באמת תופעה פיזית? לב האדם: מיתוסים - ומציאות, במאמר שלפניכם.   לב שבור - יש דבר כזה. אילוסטרציה: שאטרסטוק   לב שבור הוא רק ביטוי לאהבה נכזבת: לא בהכרח! בעגה הרפואית, ישמש המונח "לב שבור" לתיאור לב חולה כמו לאחר אוטם בשריר הלב ("התקף לב"). בעיני רבים "לב שבור" מבטא עצבות ומועקה משנית למצוקה נפשית. כך או כך ייתכנו תסמינים לבביים מובהקים - ובכללם דפיקות לב ואי נוחות בחזה, הנגרמים כאשר אדם סובל מלב חולה. בשל כך, יש חשיבות רבה לאבחנה הנכונה ("דיאגנוזה"). ניתן להרגיש כשיש לחץ דם גבוה: לא נכון! לחץ דם...
ללמוד עוד על ניתוח לב
צנתור להחלפת מסתם אאורטלי-תמונה

היצרות במסתם האאורטלי נעשית שכיחה עם העלייה בתוחלת החיים....

מאת: פרופ'...
22/11/2015
החלפת מסתמים להארכת החיים-תמונה

בעיה במסתמי הלב מסכנת חיים - ומחייבת טיפול. ניתוח לתיקון או...

מאת: אסיא מדיקל
27/03/2017
אבי העורקים: על מותו של איינשטיין-תמונה

בעקבות מותו של ענק התרבות ממפרצת באבי העורקים, פרופ' יהודה...

מאת: מערכת zap...
27/11/2013
ניפוץ מיתוסים על רפואת  שיניים-תמונה

הולכים לרופא שיניים כשכואבת השן? מצחצחים שיניים בוקר וערב?...

מאת: ד"ר חגי...
26/07/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוח לב?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוח לב: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר חרותי אשמח לתגובה על שימוש בכדור וויאגרה viagra 50mg וזאת בהמלצת הקרדיולוג המטפל בי לאחר מעבר ניתוח לב פתוח והשתלת קוצב מאד התבלטתי באם לקחת הכדור לשיפור חיי המין ולדחית פחדים בגין הניתוח לאחרונה נטלתי כדור וחיכיתי מעל 90 דקות ולצערי הכדור כלל לא פעל לזיקפה ואפילו דיכא את הזיקפה שהייתה לא היו כל תופעות לוואי תורפות שאני לוקח באןפן יומי אלויקס 2*50 פרוקור 100 נורמיטן 25 אלוריל 300 גלוקומין 850 pravalip 20 אשמח לתגובתך ולסיבה אפשרית שחוסר הזקיפה למרות נטילת הכדור "הפלא" בברכה M

אין שום מניעה לנטילת ויאגרה אצלך - כפי שהקרדיולוג אמר לך הכדור אינו מתנגש עם אחת מהתרופות שאתה נוטל וניתוח לב פתוח אינו מהווה התווית נגד לכדור. עם זאת, לא מדובר בכדור פלא כדבריך... לפי רשימת התרופות שאתה נוטל - אני מבין שיש לך סכרת (גלוקומין), יתר לחץ דם (נורמיטן) ושומנים גבוהים בדם (פרואליפ) - שלושתן גורמי סיכון להפרעה בזקפה. שלושת גורמי סיכון אלה גורמים לפגיעה בכלי הדם בפין ולהפרעה בזרימה אליו. הכדור משפר את זרימת הדם אל הפין כחצי שעה לאחר הבליעה ולמשך כ- 12 שעות, בתנאי שיש גירוי מיני מספק. כלומר, חייב שיתוף פעולה שלך. הכדור אינו פועל אם אין גירוי מיני מספק. אתה לקחת כדור וחיכית 90 דקות ולא קרה כלום - מה עשית באותן 90 דקות?! האם היה גירוי מיני מספק? האם היית בלחץ מהכדור - כלומר חששת שהוא יזיק לך? (כי חרדה מפחיתה מאוד את פעולתו). כמו כן, מניסיוני הכדור העשירי עובד הרבה יותר טוב מהראשון ועם הרבה פחות תופעות לוואי. כדאי שתפנה למרפאה לבריאות מינית לצורך אבחון ההפרעה בזקפה ומתן טיפול מתאים. כדור הוא רק חלק אחד בטיפול. רשימת מרפאות ציבוריות באתר איט"ם - www.itam.org.il

20/06/2018 | 12:55 | מאת: שימוש בכדור וויאגרא
מתוך פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

פרופ חרותי שלום תודה על התגובה ובכן כל הכדורים שציינתי הם לצרכי מניעה ולא בגלל שאני סובל מערכים גבוהים של כולסטרול 133.6 טריגלצרין 129 HDL 41 LDL 66.8 גלוגוז 115 לחץ דם במנוחה 125/65 כמובן שהיה משחק מקדים ולא חיכתי שהזיקפה תתחיללהופיעה כמגבהה אולי מינון של 50 לא פועל עלי המפליא שללא הכדור היה לי זקיפה כל שהיא ועם לקיחת הכדור הדממה נ.ב האם אתה עדין מגיע לבית הלוחם

שלום בן 63, מיוטוניה דיסטרופי ברקע. מזה 5 שנים קוצב לב, עקב הפרעה בעקבות המחלה. לפני 6 חודשים ניתוח לב פתוח להחלפת המסתם האורטלי. בחודש האחרון פעמיים ביקור במיון עפ כאבי בטן קשים ברום הבטן, קוצר נשימה, הקאות ולחץ. התמונה מסתמנת כאירוע גסטרו ולא לבבי ומומלץ כשלב ראשון על אומפרדקס 20 מ"ג באופן קבוע. האם כדורים מסוג זה אינם גורמים להפרעות בקצב הלב? האם יש כדור מסוים שעדיף המקרה זה?

אומפרדקס לא גורם להפרעות קצב אתה מבקש מקרדיולוג המלצה לכדור "עדיף" בגלל תלונות של כאבי בטן הקאות ולחץ? רציני?

אני בת 36 נשואה +3 הריון אחרון לפני פחות משנה. היפוכנדרית שטופלה בעבר בתרופות אבל עכשיו מתגברת בלי. באופן כללי הכל בסדר על אף שעברתי תקופה לא קלה לאחרונה כי אבי עבר ניתוח לב פתוח לפני חודש בערך. בכל מקרה לפני קצת פחות מחודשיים היה לי סינסיטוס שגרם גם לדלקת בשיני הבינה הכלואות והתחלתי טיפול באנטיביוטיקה שלאט לאט עזר ואולם מאז מידי פעם , לפעמים כמה פעמים ביום ולפעמים פעם אחת ולפעמים אין בכלל ביום , יש לי מעין דקירה ארוכה בראש מצד ימין בד"כ , או במקום אחר מאחורי הראש שאורכת מס' שניות וחולפת מעצמה לא משהו שמצריך כדור נגד כאבים. רופא המשפחה לא התייחס וקשר את זה לחרדה המתמדת שלי מה שאולי קצת נכון כי כשאני עסוקה זה פחות קורה ואולם זה קיים לדעתי ללא קשר לחרדה. בימים האחרונים שוב הייתי מקוררת ושוב חזרו לי הבעיות עם שיני הבינה וגם הדקירות בראש ומאחורי האוזן החריפו נראה כאילו זה מקרין. שאלתי וסליחה על האורך האם יש מקום לחשש מגידול במוח או שזה תופעה מהחרדה (אני סובלת מפחד ממחלת הסרטן, זו החרדה שלי) או משיני הבינה הכלואות ודרך אגב עשיתי בדיקת ברה לפני פחות מחודש ללא קשר לזה והיא יצאת תקינה והבנתי שגם היא קצת בודקת את המוח ואם יש בו גידולים? ממש סליחה על הבלבול בקיצור שאלתי האם יש לי מקום לדאגה?

שלום לך כאב דוקרני וקצר באיזור מסוים של הקרקפת פרושו לחץ חולף על עצב , כאשר גידול אם הוא קשור לעצב או לוחץ עליו זה מצב קבוע , לא קשור לעינין.דלקת בשן בינה יכולה לגרום למעורבות סיבים של עצבים באיזור הלוע עם קרינה לאחור ולאיזור האוזן -צריך לעבור בדיקת אאג טובה ולטפל בשן זה שתפקודו במחלוקת ובד"כ ללא חשיבות . לגבי חרדות גם לזה יש טיפול תרופתי קבוע , SSRIS , רצוי לקבלו במקום להתמודד עם אינטרפרטציות לגבי כל כאב בגוף . כל טוב

בת 24 נשואה +1 מזה מס' חודשים אולי 8/9 חשה בדקירות בראש למשך מספר שניות וחולף - בחלקו האחורי שמאלי של הראש בעיקר אך לפעמים גם בראש למעלה דואגת מאוד מהנורא מכל (גידול) מחכה לתשובה בהקדם.....

שלום דוקטור נניח ואדם צריך לעבור ניתוח להחלפת האאורטה העולה בגלל מפרצת, ובאותה נקודת זמן גם יש לו מסתם דולף דו עלי אבל לא ברמה שדורשת החלפה של המסתם אלמלא היה צורך בהחלפת האאורטה.. ידוע לי שרפואה היא לא מדע מדוייק, אבל בכל זאת איך אפשר לוודא שלא יקרה מצב בו יחליפו את האאורטה ואחרי כמה שנים בודדות, אפילו 5,6 שנים שנים נגיד יראו שגם צריך להחליף מסתם? איך הרופאים יכולים לעזור למנוע מצב חסר אונים שבו אדם עובר שתי ניתוחי לב בטווח שנים כל כך קצר??? תודה רבה על התייחסותך

מסתם דו עלי הולך הרבה פעמים עם אאורטה רחבה והניתוח צריך להיות משולב החלפת האאורטה עם המסתם . אם אין אינדיקציה להחליף את המסתם מחליפים רק את האאורטה ובעתיד יהיה צורך להחליף את המסתם או בניתוח חוזר או בצינתור. אין דרך למנע התקדמות מחלה במסתם.