תחושת גרד על הגב בעיקר באזור השכמות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

22/04/2007 | 02:16 | מאת: רוננה

מזה שנים רבות יש לי כתמי פיגמנטציה רחבים על אזור השכמות שגורמים לגרד מטריד. זהו לא גרד קבוע אלא מתעורר פתאום ללא שום הסבר. רופאי העור הרבים איתם התייעצתי לא מצאו לכך פתרון ויעצו לי פשוט "לא לגרד" ואז הפיגמנטציה תיעלם בהדרגה. ניסיתי אבל זה לא הולך וגם לא נעלם. האם יש פתרון נוירולוגי לבעיית הגרד?? אני יודעת שמחלות עור ובעיקר גרד, הם לעתים ביטוי של מחלות נפש ויש כדורים הניתנים לחולי נפש שנוהגים לגרד עצמם עד זוב דם. האם ניתן /מותר להשתמש בתרופות כאלה כדי להחליש את תחושות הגרד ובכך לגרום להעלמות הפיגמנטציה ותופעות הלוואי. תודה

28/04/2007 | 20:03 | מאת:

שלום רב גרד ממוקם לאיזור פיגמנטציה אינו בעיה נוירולוגית , רצוי לא לקחת כדורים דרך הפה , ניתן להרגיע את הרעד מקומית עם משחה כנגד גירוד ורצוי לבחור בעזרתו של רופא עור לדעתי . כל טוב