כאב בשיעול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

29/04/2007 | 10:39 | מאת: אהובה

ד"ר שלום תודה על תשובתך,לא לחלוטין הבנתי,הכאב הוא לא בעקבות שיעול ממושך אלא בעיקר בתחילתו וגם אם הוא קצר ביותר. לא הבנתי למה התופעה מתחילה סתם כך יום אחד (אם זה מקובל), ולא היתה קודם? תודה על תשובתך............................אהובה

29/04/2007 | 18:21 | מאת:

שלום לך יש במוח נוזל ורקמה תחת לחץ מסוים אופטימלי , עליה במשקל , מאמצים גופניים , מעמצים נשימתיים ושיעול מעלים את הלחץ התוך גולגולתי (כל המבנה נימצא בתוך גולגולת קשה מעצם ששומרת על התוכן אך לא מאפשרת דלפים ). דלקת בסינוסים או דלקת של הכרומים המוח מעלים כמות הנוזל ומעלים לחץ , יש כאבי ראש , אותו הדבר בסינוסיטיס ושיעול . כל טוב