תופעה מוזרה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/04/2007 | 10:10 | מאת: שאול

שלום, אני בן 22. לפני 5 חודשים לערך (פחות או יותר עם תחילת החורף), התחילה לי תופעה מוזרה: בכל פעם שאני נמצא במצב של התרגשות (מופתע, מפוחד וכו'), וכן כאשר חם לי (כתוצאה משהות בשמש אפילו), או כאשר אני במאמץ פיסי, אני מרגיש מעין עקצוצים בגוף, בעקר במרכז הגב, ולאחרונה גם תחושת גרד ברגליים. התופעה אינה מלווה בפריחה או כל סימן אחר הנראה לעין. התופעה חזקה מאד כאשר אני נמצא בסביבה יבשה. בדיקות דם תקינות. לא מגיב לכדורי Arius שרשם לי רופא העור. אני כרגע בתהליכים של בירור רפואי (כולל כיוון ניורולוגי, עדיין לא נעשו בדיקות), אך לעת עתה הרופאים אומרים שהתופעה לא מוכרת להם. האם התופעה נשמעת לך מוכרת? האם יש לך כיוון מסויים להמליץ עליו? תודה

24/04/2007 | 21:49 | מאת:

שלום רב, יש מקום לברר תפקוד בלוטות זיעה ועצבים הקפיים על ידי בדיקת EMG ובדיקת SQT שבודקת סיבים דקים של העצבים המוליכים כאב ובדרך זו לשלול נוירופטיה כל שהיא . זה חשוב לעבור בדיקה נוירולוגית מסודרת כדי לשלול פגיעה במערכת העצבית ובמערכת אוטונומית שמעורבת בתהליכי זיעה כתגובה למצבי מתח או תעמץ גופני .איני חושבת שזו מחלת עור או אלרגיה כל טוב