תופעה מוזרה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/04/2007 | 20:11 | מאת: שאול

שלום, אני בן 22. לפני 5 חודשים לערך (פחות או יותר עם תחילת החורף), התחילה לי תופעה מוזרה: בכל פעם שאני נמצא במצב של התרגשות (מופתע, מפוחד וכו'), וכן כאשר חם לי (כתוצאה משהות בשמש אפילו), או כאשר אני במאמץ פיסי, אני מרגיש מעין עקצוצים בגוף, בעקר במרכז הגב, ולאחרונה גם תחושת גרד ברגליים. התופעה אינה מלווה בפריחה או כל סימן אחר הנראה לעין. התופעה חזקה מאד כאשר אני נמצא בסביבה יבשה. בדיקות דם תקינות. לא מגיב לכדורי Aerius שרשם לי רופא העור. אני כרגע בתהליכים של בירור רפואי (כולל כיוון ניורולוגי, עדיין לא נעשו בדיקות), אך לעת עתה הרופאים אומרים שהתופעה לא מוכרת להם. האם התופעה נשמעת לך מוכרת? האם יש לך כיוון מסויים להמליץ עליו? תודה

28/04/2007 | 20:59 | מאת:

שלום לך לדעתי זו שאלה שעניתי אליה בעבר אך התשובה לא נקלתה עקב בעיה טכנית במחשב או בתוכנה באותו היום . יש מקום לשלול שיחרור יתר של אדרנלין מבלוטות הסופרארנליות באת מאמץ , לכן בודקים ריכוז קטקולמינים (CATHECOLAMINES ) בשתן ל24 שעות . הייתי בודקת את מערכת העצבים האוטונומית כולל בדיקת EMG רגילה וSQT , ישנם מרפאות לבירור תפקודים אוטונומיים בבתי חולים , הטובה ביותר בהדסה ירושליים לדעתי . כמו כן נכון לבדוק מבנה הזיעה , וריכוז המלחים בדם כל טוב