טיפול תרופתי לילד הסובל מתסמונת טורט-יתרונות וחסרו

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/04/2007 | 17:07 | מאת: עלמה

שלום רב בני בן ה-12 סובל מטיקים בינוניים אשר מפריעים מאוד לתפקודו היומיומי, לטענתו. הטיקים לא מביישים אותו בציבור מכיוון שהם אינם נראים לעין אך הוא טוען כי הם גורמים לו לכאבים. הוא עושה תנועה חזקה מאוד ביד שמאל(המתחילה בכתף) ולפי טענותיו הדבר גורם לו לכאבים חזקים מאוד, והוא מתלונן על הדבר בתכיפות רבה. ילדי אובחן בגיל צעיר לתסמונת טורט(גם שני אחיו הגדולים סובלים מהתסמונת). הפרופסור אשר אבחן אותו אמר שאם הוא ירצה הוא יוכל לקבל טיפול תרופתי, אך שאלתי היא האם הדבר יפגע באופיו של הילד, ובתפקודו היומיומי(שהוא טוב מאוד- הוא תלמיד חרוץ מאוד ומקובל בחברה, כמו כן הוא ספורטאי מצטיין והוא משחק בקבוצת כדורגל)? האם יש תופעות לוואי לתרופות? האם הן ממכרות? האם התרופות יפגעו בתפקודו בספורט? והאם יש קושי להפסיק את הטיפול, לאחר שהחל? תודה מראש, עלמה.

28/04/2007 | 19:45 | מאת:

שלום רב בטיקים מוטוריים מטפלים במידה ומפריעים לתפקוד ולחולה עצמו , מכיוון שמדובר בטיפול סימפטומטי ואין צורך לטפל בתופעה שלא מפריעה. הטיפול אינו ממכר, ניתן לקבלו בתקופות הקריטיות ולעלות או לרדת במינון לפי התקופה וההרגשה של החולה . יש טיפולים מרובים , מתחילים עם תרופות קלות יותר ובמידת הצורך מחליפים לחזקות יותר . אין כל סיבה לפחד מתרופות אף גם לא לצפות ליעילות של ניסים . פעילות הגופנית המתמדת של הבן הנו הטיפול הטוב והיעיל ביותר עבורו . אם לא מספיק ניתן לשלב אותו עם טיפול נוסף . הכאב בכתף צריך לבדוק אותו כי זה יכול להיות מפגיעה מקומית משנית לספורט , כאשר במקום פגיעה רקמתית הטיקים מתגברים ומחמירים את הכאב . כל טוב