אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/04/2007 | 20:26 | מאת: אלזה

אחותי בת 52 .בשבוע שעבר נרדמה לה יד ימין (היד הדומיננטית)והיא הרגישה חולשה כללית.בבדיקות סיטי שערכו לה לא נתקבלו כל ממצאים. יומיים לאחר מכן באופן פתאומי הצד הימני ללא תחושה הובהלה לבית חולים.המצב הוגדרא באירוע מוחי בינוני כרגע לא מזיזה יד ימין,רגל ימין חצי פה ובית הבליעה לא מתפקד. איך מתאוששים ממצב כזה ומה יש לעשות על מנת לראות תוצאות . באילו מצבים עורכים בדיקת אמ.אר.אי מאחר ורצו לבצע בדיקה כזאת ולפתע הם מתלבטים.

28/04/2007 | 21:05 | מאת:

שלום רב אירוע מוחי יכול להתרחש בשלבים , אירוע חולף לא גורם לשינויים ברקמת המוח והCT תקין בשלב זה , גם לאחר שהאירוע סופי , כשה השיתוק עובר את 24 שעות באופן ממושך עדיין לא רואים דבר בהדמיה במשך מספר ימים לפחות , עד שהנזק מתארגן , לכן אין צורך לבצע בדיקה אחרת אם הקליניקה מספיק ברורה . במידה שלאחר מספר ימים אין מימצא בCT ממשיכים לMRI כשה יש שאלה לגבי הסיבה של האירוע . הטיפול לאירוע הנו שיקומי , פיזיוטרפיה , טיפולי תמיכה וטיפולי מניע לאירועים נוספים . כל טוב