סחרחורות קשות ונטייה להתעלפות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/04/2007 | 19:34 | מאת: חסרת אונים

אני פונה אלייך בבקשת עזרה, מאחר ואני כבר מרגישה חוסר אונים נוראי. מזה שנים אני חשה אחת לתקופה סחרחורות קשות והרגשת חוסר יציבות (וממש נפילה של הגוף שמצריכה אותי להתיישב או לשכב). בהריון האחרון המצב החמיר ומספר פעמים בעת הסחרחורות איבדתי את ההכרה ואף נפצעתי מספר פעמים כתוצאה מההתעלפות (חבלה בראש ופתיחת הסנטר) הרופאים שבדקו אותי טענו שמדובר ב"סנקופה", כלומר התעלפויות שכיחות לתקופות הריון, אך אני ידעתי שהדבר כבר היה קודם להריון, ורק החמיר בתקופת ההריון. כיום (שנה אחרי הלידה) שוב החלה אצלי תקופה חמורה של סחרחורות קשות בתדירות גבוהה מהרגיל (כשלוש פעמים ביום). הדבר גורם לי לקושי רב בתפקוד היומיומי ולחולשה כללית. חשוב לי לציין שבזמן ההריון ביצעתי בדיקת דופלר צווארי וגם הייתי 24 שעות עם קוצב לב, אך הכל אובחן כתקין (לא קרו לי התקפים כאלו בזמן שהיה עליי קוצב הלב). שאלתי היא מה עליי לעשות עוד? האם להשלים עם העובדה שכך עליי לחיות?

28/04/2007 | 20:47 | מאת:

שלום רב כשה מדובר בנפילות עם איבודי הכרה עם או בלי סחרחורות חיבים בדיקה משולבת קרדיאלית ונוירולוגית , פרושו שלילת סינקופה על ידי הולטר לב (שעברת ) ולפעמים גם הולטר לחץ דם (ל24 שעות לזהות נפילות לחצי דם ) ושלילת התקפים חשמליים , אפילפטיים , על ידי EEG רגיל ול24 שעות (כמו הולטר לב ) , כדי לשלול הפרעה חשמלית מוחית . בנוסף בבירור הקרדיאלי ישנה בדיקת TILT שבודקת את היכולת התאמת לחצי הדם לשינוי תנוחה . יש מבחני יציבות ממקור אוזני בשם POSTUROGRAPHY שמבצעים במרפאות סחרחורות או אף אוזן גרון . כל טוב