בעייה נוירולוגית לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

20/04/2007 | 13:45 | מאת: ארתור

שלום אישתי עברה לפני כחודש ניתוח מעקפים CABG *7 ולאחר הניתוח החלו תופעות של כאבים קשים עד כך שאפילו לא ניתן לישון וזה באזור הצוואר והכתף ומתפשט לכל אורך הגפה הימנית . לאחר התייעצות קצרה עם אורטופד ומנתחים אובחן שכניראה היא סובלת מעצב לחוץ שיכול להיגרם מבצקת לאחר הניתוח. מכאן הופנתה לבדיקת EMG אצל נוירולוגית ואובחן כי יש לה - SUBACUTE RT. CERVICAL RADICULOPATHY רציתי בבקשה לברר ד"ר מה פשר התוצאה ומה ניתן לעשות במקרה כזה. ואיזה טיפול נדרש יכול לעזור ולהועיל? בתודה רבה, דני.

28/04/2007 | 14:36 | מאת:

שלום רב תשובת האמג הנה חלקית ולא מסבירה טוב מספיק את עוצמת הסימפטומים , בשאלה על רדיקולופטיה צווארית יש צורך בהדמיה -רצוי MRI ע"ש צווארי - לשלילת דיסק לוחץ על השורשים , ואני לא רואה כל כך קשר עם ניתוח לב פתוח . מה שיכול לקרא בניתוחים ששוכבים על הגב עם תנוחת גפיים רחוקה מהגוף זה פגיעה אחרת של עצבים של איזור הצוואר -בית השכי , הפלקסוס הבראכיאלי וזה דבר שמאבחנים באמג . מומלץ לחזור על אמג ועל הדמיה צווארית , לשלב בדיקה נויורלוגית טובה וממקמת סוג הנזק , פיזיוטרפיה וטיפול סימפטומטי לכאבים . כל טוב