סחרחורות ועייפות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

התמכרות לאוכל: שבעת התסמינים

תלות התמכרותית באוכל מאובחנת כאשר בתוך שנה מופיעים שלושה מתוך שבעה תסמינים. ההתמכרות לאוכל דומה במאפייניה להתמכרות לסמים, וגם היא מסכנת את החיים מזונות עתירי קלוריות ושומן גורמים במוח לתגובה דומה לזו שיוצרים הסמים. כך גילו חוקרים שבדקו את האזורים האחראים על הנאה במוח והשוו אותם לאלה הנמצאים בפעולה אצל נרקומנים. במחקרים אחרים, שנעשו בבעלי חיים, נמצא כי חשיפה מוקדמת למאכלים מסוימים עלולה לשנות את האופן בו יגיב המוח בטווח הארוך. עכברים שקיבלו תזונה עשירה בשומנים במהלך עשרים השבועות הראשונים לחייהם סבלו מעודף משקל ועברו שינויים משמעותיים ובלתי הפיכים באזורי המוח הקשורים לתגמול, שגרמו למוחם להגיב פחות לאותם מזונות שומניים. החוקרים סברו כי ההשפעות שנצפו היו דומות לאלה שרואים אצל המכורים לסמים. חולדות רעבות, כשלא היה מזון בסביבה, ביקשו לעצמן נחמה בהרואין.תלות בחומר ממכר מאובחנת כאשר בתוך שנה אחת מופיעים שלושה מתוך שבעה...
ללמוד עוד על סחרחורות ועייפות
צילום רחם לבירור פוריות-תמונה

צילום רחם היא בדיקת הדמיה הנעשית לבירור סיבת אי-פריון בגוף...

מאת: פרופ' פרחי...
26/10/2014
התמכרות לאוכל: שבעת התסמינים-תמונה

תלות התמכרותית באוכל מאובחנת כאשר בתוך שנה מופיעים שלושה...

מאת: ד"ר אוסנת...
13/03/2011
סינקופה: איבוד הכרה זמני-תמונה

מה קורה כשאדם מאבד את ההכרה? האם הוא מדובר מסינקופה? מהן...

מאת: קרדיולוגיה...
06/07/2016
אלרגיה: כשכל הגוף מגרד-תמונה

שכיחות בעיות האלרגיה נמצאת בעלייה, ועדיין - מקרים רבים אינם...

מאת: מערכת zap...
29/06/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסחרחורות ועייפות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סחרחורות ועייפות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני נוטל את התרופה כחודשיים 2 כדורים ביום עקב כאבים עזים בגב עליון ממש כמו שריפה בגב ורציתי לשאול מה הם הנזקים הצפויים באיברים בגוף עקב שימוש בתרופת הזלדיאר ובנוסף אני נוטל ביחד עם הזלדיאר עוד כדור ואבן ששניהם ביחד מאוד עוזרים לי אשמח לקבל תשובה בעניין תודה !

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. כמו בכל תכשיר, השימוש ב Zaldiar כרוך בתופעות לוואי, כשהנפוצות שבהן הינן בחילה, סחרחורות ועייפות. ייתכנו גם שינויי מצב רוח. לרשימה מורחבת אתה מוזמן להיכנס לעלון התכשיר במשרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_295110116.pdf (אל תיבהל למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחוש באף אחת מהן). בנוסף, לא ציינת בפנייתך האם ישנן מחלות רקע נוספות כמו ליקויים בתפקודי כבד/כליה הדורשים התאמת מינון מיוחדת או עבר של פרכוסים (שכן התרופה עלולה להוריד סף לפרכוסים). בשילוב של התכשיר עם תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (אלייה שייך התכשיר Vaben) יש לקחת בחשבון את העלייה בסיכון לדיכוי מערכת העצבים המרכזית ולכן יש לקחת זאת בחשבון לפני ביצוע פעולות הדורשות עירנות וריכוז. בנוסף, התרופה zaldiar מכילה paracetamol (החומר הפעיל בתכשירים אקמול דקסמול וכו'). יש להיוועץ ברופא או ברוקח לפני נטילה של משכך כאבים נוסף (אם תצטרך) כדי לוודא כי אינך חורג מהמינונים המקובלים. חשוב לציין כי בנטילה ממושכת הן של ואבן והן של זלדיאר, אין להפסיק את השימוש בתכשיר בבת אחת מחשש לתסמונות גמילה, אלא עפ"י הנחיות הרופא.

בן 72 נוטל נאובלוק ותרופות נוספות לטיפול בלחץ דם לא מאוזן . בעלון התרופה מזהירים מפני "דופק אטי מאוד". מה נחשב כדופק אטי מאוד? תודה

דופק איטי הוא דופק מתחת ל 60. דופק איטי מאד הוא דופק נמוך שמלווה בתחושות של חולשה וסחרחורת לרב מדובר בדופק מתחת ל 50

שלום אני מוגדר בסובל ממעי רגיש. כאבי בטן ,יציאות מרובות, גם אחרי שירותים, לעיתים יציאה רכה מאד. טופלתי בעבר בקולוטל - לא היתה הטבה משמעותית. לאחרונה קיבלתי פפברין 80 מ"ג בכדורים(עדיין לא השתתמשתי בזה).בן 53 מטופל ב"לוסק","קרטיה" 100 מ"ג. טמסולין,פרבסטטין 20מ"ג,אלטרולט 10 מ"ג.שאלות: 1. האם לקיחת פפברין ושאר התרופות זה תקין מבחינת הקשר בינהם.2. האם לקיחת פפברין מחויבת אחרי אוכל עם חלב(כך רשום בתווית) ואני רגיש למוצרי חלב ולא צורך אז מה עושים? רשום עם סותרי חומצה, האם הכרחי . אני לוקח "לוסק" אחד בבוקר.3. מה הפופעות לוואי העיקריות?4.האם יש כדור מומלץ למעי רגיש אחר ( לא קולוט) שאוכל להעלות בפני הרופא המטפל. אני מאד מאד סובל. תודה מראש. אבי

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) לא נמצאה התנגשות בין תרופתית בין כל התרופות שאתה נוטל. ההמלצה לקחת את התרופה אחרי הארוחה עם חלב או סותרי חומצה נועדה להקל על הבחילות שעלולות להופיע עקב השימוש בתרופה. אם אתה לא מרגיש תופעות לואי של הכדור ניתן לקחת את הכדור ללא התייחסות מיוחדת. תופעות הלוואי השכיחות יותר של פפברין כוללות בין היתר ירידה בלחץ דם , פריחה, עצירות או שלשול , ירידה בתיאבון, בחילות והקאות, כאבי ראש, סחרחורות ועייפות. ישנם תרופות מרשם נוספות לטיפול במעי רגיש. עליך לפנות לרופא על מנת לבדוק אפשרויות נוספות. בברכה, מוחמד

אשמח לקבל תגובות על ד"ר לוריא רזיאל מת"א. תודה

שלום גל, ד"ר לוריא הנו קולגה שלי ובהחלט מומלץ.

ד"ר לוריא בהחלט מומלץ. אני מטופלת אצלו עקב נשירת שיער והיום השיער צמח והתעבה. לא להכיר.

אני השתתפתי במחקר שד"ר לוריא רזיאל ערך בטיפות AS101 שטופטפו על גבי הקרקפת בכדי להצמיח שיער מאז כבר שנה יש לי כאבי ראש, סחרחורות ועייפות אשמח מאוד שאנשים שהשתתפו במחקר ישלחו לי אימייל מטרתי היא לאתר את הבעיה ובכך לנסות לפתור אותה

ד"ר לוריא רזיאל ממש לא מומלץ! הבן אדם תאב בצע! זה מה שהוא! הוא לא התייחס אלי כלל כשבאתי בתור פציינט מכבי. רק לאחר ששילמתי לו את ה-800 שקל על בדיקה שהוא יכל להגיד לי את התשובה שלה מבלי לבדוק עם שום מיקרוסקופ בדיוק כמו שהרופא שאליו הלכתי אחר כך עשה. הרי הוא עשה לי בדיקות דם מקיפות לזכותו ייאמר, ועל כן ראיתי בו מקצועי אך לאחר שהבין שאין משהו שמעיד על כך בבדיקות העלה את נושא ה"בדיקה המיקרוסקופית" שתתן לי תשובה ודאית, שלמעשה לא משנה דבר שאני יודע כבר.רואים עליו את תאבת הבצע בעיניים. אין שום סבלנות לשאלות, ולאחר שהביא את המרשם לפרופסיה בדיוק כמו שהיה עושה ללא שום בדיקה מפגרת , החוצפן הזה העלה את האופציה לבצע את הבדיקה הזאת שוב עוד 3 חודשים "כשיהיו תוצאות, אם אני רוצה לראות שזה עוזר לי". כל מה שהוא רואה בקירחים פוטנציאלים זה כסף רק משום שהוא יודע מה המצב הנפשי בו הם נמצאים והם כנראה ישלמו כמו שאני עשיתי-למרות שידעתי שהסבירות שזה ישנה משהו נמוכה. אז לשאלתך ושאלת פציינטים עתידיים- הוא ממש לא מומלץ!!!!! ומי שחולק עלי או יגיב לי אחרת זה ממש לא מעניין אותי- העונש שלכם יהיה ללכת אליו ולהבין בעצמכם. כל אחד שיעשה במידע הזה מה שהוא רוצה. 

באתי גם אני בתור חבר מכבי ולא קיבלתי יחס הולם. הדוקטור מאוד לא סבלני או פתוח לשאלות. ממש צריך לתחקר אותו כדי לקבל מידע, במקום שהוא יסביר לי מה הבעיה ומה מותר או אסור לעשת בעקבותיה. לא ממליץ בכלל.

הגעתי לדר לוריא דרך קופת חולים מאוחדת, קיבלתי יחס אדיב, לאחר שהייתי אצל שלושה רופאי עור מומחים שלא הצליחו לאבחן פריחה שלא אפשרה לי לישון בלילה! תוך יומיים היתה הקלה ולאחר שבוע העור החלים! היא מקצועי מדויק ונעים.

תודה רבה על האינפורמציה היית עם ילדה מתחת לגיל 18 וזה לא עלה כסף וכשהתעניינתי ליותר גדולה היא אמר שאגש למרפאה . כנראה התהליך אותו דבר עם כל אחד שמגיע אליו תולש שעיר לוקח למעבדה ושולח לבדיקות דם מקיפות. אפשר לבקש מרופא משפחה שיעשה את הבדיקות הנ"ל מבלי לשלם 800 ש"ח לדר לוריא. ובזה עזרת לי.

אני סובלת מנשירה חריפה ביותר ומרוב יאוש שקלתי ללכת אליו אחרי שהלכתי לרופא מומחה אחר שלא עזר לי בכלום (אבל את הכסף לקח) המליץ לי עליו. לגשת אליו באופן פריטי יעלה לי 1000 והיה לי חשוב לשמוע שזה שווה את זה. בזכותך חסכתי 1000 ש"ח . תודה!

הייתי אצל רופא עור - אויל משריש, שסירב להכיר בכך שהנשירה שלי היא מקומית ולא נובעת מהתקרחות גברית. לאחר שהחלפתי אותו בד"ר לוריא- מייד הוא זיהה הצטלקות, שלח אותי לביופסיה ( גם המנתח זיהה הצטלקות ) לגבי אלו שטוענים שהוא לוקח רק פרטי- זה לא נכון . אני מבקר אצלו ממכבי ואין עם זה שום בעיה . התורים הם מהירים וזמינים. חוץ מזה הוא קשוב , נותן מענה ולא מזרז אף אחד לצאת מהחדר ...

פורומים בנושא סחרחורות ועייפות
פורום נוירוכירורגיה
מנהלי הפורום יענו על שאלות בנושאים הנוגעים לגידולי מח בסיס גולגולת ועמוד...
פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים
ד"ר מיכאל חייגרכט יענה על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לאבחון וטיפול בע...
פורום טרשת נפוצה - רמב"ם
ד"ר איל רוזנברג ישיב לשאלות הגולשים בנושא טיפול בטרשת נפוצה