פגיעה בראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/04/2007 | 23:00 | מאת: לי

שלום רב, לגבי אדם שנפל ונפגע בראש וכתוצאה מכך איבד את הזיכרון לשבועיים ולאחר מכן הכל חזר לו כאילו לא קרה כלום, ועכשיו עברו בערך 7 שנים מאז שנפל ואין בעיות מיוחדות חוץ ממצבים שלפעמים הוא יודע איך קוראים לחפץ מסויים או איך קוראים לאדם מסויים ופתאום הוא שוכח ורק אח"כ נזכר ואין כאבי ראש מיוחדים או לא נראה שמשהו לא בסדר, האם יכול להיות שבגיל מבוגר הוא יסבול משיכחה או שיהיו תופעות אחרות כמו אלצהיימר וכו'? ואם כן כיצד ניתן למנוע את זה שיקרה משהו כזה בעתיד??

28/04/2007 | 19:57 | מאת:

שלום רב לא כל דבר שיקרא לו בחיים קשור לתאונה שממנה נוצל והבראי . קושי בלמצאו מילה או שם זה תופעה לא קשורה לדעתי לאירוע הטראומטי אלה אם אז נפגע במוח החלק אחרי על דיבור , אחרת צריך לבדוק זה כתופעה כחדשה ושלא מצביעה על מחלת אלצהיימר במיוחד . כל טוב