בדיקת TCD

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/04/2007 | 21:27 | מאת: חיים

שלום, אימי בת 75 עברה אירוע שאובחן כאירוע מוחי קל לפי הקליניקה (הסימפטומים) אך ללא עדות ב-CT עם חומר ניגוד שבוצע לאחר 3 ימים. הומלץ על בדיקת TCD (או בעברית: טרנסקרניאל דופלר). הוסבר לנו שהמטרה לבדוק את הזרימה בכלי הדם במוח. איך מתבצעת הבדיקה? האם זה כרוך בפעולה פולשנית כלשהי? נשמח לדעת פרטים נוספים על הבדיקה. תודה.

23/04/2007 | 07:01 | מאת:

שלום רב מדובר בבדיקת אולטראסאונד כמו כל דופלר , רק מכוון לזרימה בכלי הדם התוך מוחיים , מדובר בבדיקה לא פולשנית של רישום גלי הזרימה מחוץ לקרקפת לפי המסלול כלי הדם . כל טו ב