מפרצת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

25/04/2007 | 14:31 | מאת: רעות

שלום בן זוגי בן 25 . בגיל 20 עבר אירוע מוחי שהוגדר כמפרצת. הוא סיפר לי שסבל מכאבי ראש שהחמירו עד שיום אחד איבד את ההכרה . ההכרה חזרה אליו כעבור כמה שעות. בבי"ח החדירו לו איזשהו צינור דרך המפשעות שאמור היה לתקן "טפטוף" של וריד במוח. לדבריו היה בין חיים ומוות והרופאים ניבאו כי רוב הסיכויים שיישאר נכה. הוא אינו מפרט מעבר לכך ושאלתי היא- כיוון שאני רואה עימו עתיד משותף והוא אינו מוכן לשתף אותי בפרטי המקרה , הייתי רוצה לקבל את חוות דעתך על אף מיעוט האינפורמציה לגבי מקרים דומים - האם באמת אין השלכות לגבי העתיד ממקרה זה ? האם מעיד הדבר על בריאותו בעתיד או על הישנות מקרה זה ? חשוב לי לקבל מידע / סטטיסטיקה בנושא. תודה מראש ויום נעים !

29/04/2007 | 06:20 | מאת:

שלום רב מפרצת זה מבנה לא תקין של כלי דם עורקי שיכול לדמם בכל שלב של חיים , מפרצת שדיממה ותוקנה סבירות מינורית לדימום חוזר השאלה איזה סוג ניתוח או תיקום או מעקף נעשה . יש מקרים של דימומים (כי 10% ?) חשודים ממפרצות או כלי דם אחרים שלא נימצאים בבדיקת האנגיוגרפיה (צינטור) ואז הסכנה לדימום נוסף אפס . השאלה האם בוצע בירור לגבי מפרצות נוספים (MRI-MRA ) . לדעתי צריך לשתף בן זוג בפרטים מסוג זה . כל טוב