בדיקת לא תקינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/04/2007 | 11:36 | מאת: ויקי

אמא שלי בת 59 ביצעה בדיקת CT שהייתה תקינה אולם בבדיקת MRI נצפו מספר נגעים בגדלים שונים בחומר הלבן אשר עשויים להתאים לדמיאלינציה או איסכימה מה זה אומר ????!?!?! תודה

22/04/2007 | 20:28 | מאת:

שלום רב בבדיקת MRI ניתן לגלות מימצאים קטנים מאוד במבנה של המוח כמו אוטמים או חסימות קטנות של כלי דם , איזורים דלקתיים . לא כל מימצא בהדמיה בעלת חשיבות , יש להרבה אנשים מימצאים דומים ולא תמיד המימצאים אלה רלבנטיים למצב הרפואי . חייבים קורלציה עם המימצאים הקליניים והתלונות לפני ליחס לזה חשיבות . צריך לסכם זה עם רופא המטפל . כל טו ב