שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

26/04/2007 | 18:17 | מאת: ליאור

שלום רב אני בן 23 לפני כמעט שנה השתחררתי מבית חולים לאחר אשפוז של חודשיים בעקבות התקף ראשון שהיה לי -האבחנה שניתנה לי -SCHIZO-AFFECTIVE SCHIZOPRENIA IN REMISSION לאחר האשפוז סבלתי מתפקוד לקוי בעקבות טראומה שלאחר אשפוז ובעקבות דכאון קל וחרדה חברתית. כיום לאחר ניסיון כושל עם כמה תרופות אני מקבל גאודון 80 מג ודקינט פעמיים ביום ומירו בערב. החרדה והדכאון פסקו אבל יש לי בעיה שתמיד היתה לי של קשב וריכוז.שמפריעה לי לתפקוד יומיומי. בעבר אחרי צבא לפני ההתקף הייתי אצל נוירופסיכולוגית ברמבם ,ושלמתי 1200 שח על בדיקה של טובה ועוד בדיקות במשך של כמה שעות באותו היום נדמה לי שזאת בדיקה של CPT .לאחר הבדיקה אובחנתי כADD ניתן לי ריטלין לפני ואחרי ,לבדוק את הביצועים עם התרופה. הריטלין לא שיפר את המצב ולו בקצת ועשה לי דפיקות לב מואצות.השאלה שלי היא האם ניתן לטפל בבעיה שלי מאחר ואני יודע שבעיות קשב וריכוז זה חלק מסימפטומים של דכאון, והוא חלף .והבעיה נשארה. מה עליי לעשות? ללכת שוב לבדיקת CPT? האם זה לא מתנגש עם התרופות שאני לוקח כרגע .ואם בכלל יש דרך לטפל בבעיה הזאת? הפסיכאטר שלי אומר שאני יתייעץ עם נוירולוג...האם זה מצריך פגישה אצל נוירולוג? בנתיים בעקבות קשב וריכוז לקויים התפקוד גם לקוי. אודה לך אם תעני לי לשאלותיי .

29/04/2007 | 18:17 | מאת:

שלום רב מביוון שקימת מחלה נפשית וטיפול תרופתי כרוני שבעצמו משפיע לא טוב על הריכוז וזיכרון זה קשה להסתפק בבדיקת CPT . אפשר לחזור לזה אך לא לבד אלה עם בדיקה נוירופסיכולוגית מלאה ובדיקת קישורים מקצועיים שיש לך כדי לשקם את מצבך לאחר האישפוז . לגבי ריטלין אם זה יוכח שוב כיעיל , ניתן לברר סוג הריטלין מתאים לצריכים שלך (LONG ACTING,SLOW RELEASE?) או להחליפו עם STRATERA או MODAFINIL שאינם ריטלינים אך משפרים את הריכוז . המלצתי לבקר נוירולוג שמתמצא בתחום זה לאחר טסטים נוירופסיכולוגיים והחלטה על כיוון למידה . כל טוב