אנוריזמה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/06/2007 | 10:35 | מאת: צבי

שלום רב, אמי נפטרה מהתפרצות כלי דם במוח כתוצאה מאנוריזמה בגיל 42, לפני 28 שנים. כיום אני בן 48. אני ואחי סובלים מכאבי ראש מזדמנים. גם בתי הקטנה בת ה-10 סובלת מכאבי ראש. הבנתי שיש מספר סוגי בדיקות שניתן לעשות על מנת לברר אם יש לנו אנוריזמה הדורשת טיפול. אודה על הנחיה מה עלי לעשות כדי להיבדק עם בני משפחתי והאם קופות החולים מממנות בדיקות אלה או שעלי לעבור אותן באופן פרטי. בתודה מראש, צבי

26/06/2007 | 06:47 | מאת:

שלום רב לדעתי הגישה לא נכונה . כאבי ראש בדורות שונים מצבעיים על בעיה משפחתית מסוג מיגרנה ולא על מלפורמציות במוח . נכונות לבצע בדיקות הדמיה צריכה להגיע מהרופא הבודק ולא מהמשפחה על בסיס אסוציאציות לא מקצועיות . אני ממליצה לגשת לנוירולוג ולהבדק לפני להחליט איזה בדיקה ואיפה לבצע אותה . יש בדיקות הדמיה מתאימות ובסל הבריאות לשלילת מלפורמציה ( MRI-MRA ואחרות )אך לא מומלץ לבצע בדיקה מסקרנות אלה עם סיבה מוצדקת . כל טוב