מה אתה חושבים על בדיקת TOVA?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/06/2007 | 19:44 | מאת: בני

שלום אני בן 30 ועשיתי היום בדיקת TOVA והתוצאות היו טובות. ולפי דעתי ותתקנו אותי עם אני טועה הבדיקה (לזהות ריבוע שחור) לא מעידה על ריכוז - כל ילד שמחק הרבה במחשב יכול להצליח בבדיקה גם אם הוא הפרקטיבי או לא. דבר שני איפה בודקים קשב בTOVA ? אם המבחן הוא רק על "ריכוז". אני עשיתי את שתי הבדיקות כי היה אי בהירות לגבי הראשונה. אחרי שעה וחצי מאז נטילת הריטלין הרגשתי יותר ממוקד ומרוכז ולפי דעתי מהירות התגובה במבחן היתה יותר מהירה למרות שנאמר לי שבבדיקה הראשונה הצלחתי יותר מהשניה. מה שמפריע לי זה שיש לי בעיה כאשר אני מקיב למשהו אני לא מרוכז במה שהוא אומר חוסר הריכוז נובע מחשבות על דברים אחרים באותו הרגע או חוסר ריכוז בקריאה. דבר שבדיקת טובה לא עושה (ותתקנו אותי אם אני לא טועה אם זה קשור לבעיית קשב וריכוז). מה אתה חושב גם ד"ר? תודה

21/06/2007 | 09:04 | מאת:

שלום רב העיקרון של בדיקות הCPT-CONTINUOUS PERFORMANCE TEST - זה לבדוק מהירות ודייקנות בתגובה לאחר גירוי חזותי או שמיעתי ממושך . בבדיקת TOVA יש רק את הגירוי החזותי , לכן רצוי לבצע בדיקה עם גירוי משולב , שמיעתי וחזותי , וזה בבדיקה המשופרת ששמה IVA=PLUS , (ניתן לבצע במכון "מארג" 0722127070) המטרה לא גרגת הקושי אלה פארמטרים אחרים (עירנות , מהירות , תגובתיות נכונה או שגויה ) בצד שני ידוע שריטלין משפר ריכוז וביצעויים גם לאנשים ללא הפרעות קשב . קח בחשבון שיש הרבה סיבות להפרעה בריכוז , מחשבות , חרדות , עייםות ואחרות . לכן צריך להבדק נכון לפני ביצוע בדיקות במחשב כל טוב