לכבוד ד"ר מריאטה אנקה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/06/2007 | 18:15 | מאת: איתי

ד"ר מריאטה אנקה שלום, שמי איתי, בן 25 מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז ADHD, סטודנט באוניברסיטה ונוטל ריטלין. ברשותי ריטלין רגיל, SR 20 מ"ג, ו- LA 40 מ"ג. המינון שאני בד"כ נוטל הוא בין 15-20 מ"ג למנה (לא ליממה), פעמיים ביום, אף על פי שאינו יעיל והומלץ לי בשל כך להעלות את המינון (רופא). לדאבוני, אני חושש שגרמתי לעצמי לנזק בלתי הפיך בשל אירועים אחרונים בחצי שנה האחרונה. בתקופה זו הייתי נתון בלחץ בעבודה ובאוניברסיטה ורוב שעות היום למדתי כמו מטורף. בתקופה זו בת 6 חודשים, "פימפמתי" כל מס' שעות ריטלין (סוג של התמכרות) במינון שאני בד"כ נוטל שוב ושוב ושוב.... לדוגמה יכולתי לקחת שני SR בצהריים אחרי שעה כדור שלם רגיל, אחרי 4 שעות כדור שלם LA + כדור רגיל שלם, אחרי 3-4 שעות עוד LA וכן הלאה.... הרגשתי ממש מכור !!! ואגב, אין זה קרה בעבר כלל !!! למעשה שנאתי את התרופה ולא לקחתי אותה הרבה !!! בנוסף לכך היות ולמדתי כמו מטורף גם לא ישנתי מס' ימים רצוף (כמובן על ריטלין בזמן זה). בד"כ לא הייתי ישן בין 2-4 ימים רצוף (ועל ריטלין) ולבסוף כשהלכתי לישון הייתי ישן 24 שעות מלאות, ובימים שלמחרת ישן חצי יום. וחוזר חלילה שוב ושוב. הדבר גרם לי אפילו לסבול מעיוותים בתפיסה. כיום אני במסלול הרגיל והבריא לאחר שהחלטתי לקחת את עצמי בידיים, ישן כמו בן אדם, ונוטל ריטלין 15 מ"ג בבוקר ו-15 מ"ג אחה"צ. היות ומדובר בריטלין היינו אמפטמין, ולא ישנתי ימים שלמים, אני חושש מהאפשרות שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך ואולי אפילו "דפקתי" לעצמי את המוח. לא שיתפתי את הרופא שלי בדבר ולא נשלחתי לבדיקות. החשש נובע מאחר ואני יודע שסמים (בכללי) יוצרים חורים במוח וחוסר שינה מונע "ניקיון" של רעלניים המצטברים בתאים במוח ההורגים את גוף האדם בסופו של דבר. אני לא יודע מה לעשות או מה ההשלכות של מעשיי. אשמח לקבל תשובות בנדון. ברצוני לדעת מהם ההשלכות של מעשיי.... האם סביר שאכן גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך או שהוא הפיך.... האם יצרתי נזק כתוצאה מנטילת ריטלין במינוניי יתר.... או שמא מחוסר שינה מצטברת... היכן הנזק מתרחש בגוף אם בכלל... במוח... בלב.... בכבד... וכו'.... ואם זה המצב מה עליי לעשות... אשמח לקבל תשובה מפורטת... תודה רבה, איתי

21/06/2007 | 08:55 | מאת:

שלום לך אחד הבעיות של הדור הנוכחי החסר גבולות זה שחושבים שניתן למתוח את הגוף והמוח כמו גומי ובודקים כל הזמן את הגבולות . כל זמן שאצה מבין שלא נכון זה טוב . ריטלין אומנם הוא סטימולנט של המוח אך לא אמפטמין , לא גורם לתלות ולא לתופעות לוואי בלתי הפיכות . מינון גבוה יכול לגרום לתופעות שונות כמו עייתים , בילבול , כאבי ראש ובטן , עלית לחץ דם ודופק לב , המינון המומלץ שעד 1.5 מג לקילוגרם , אז תבדוק לעצמך בכמה עברת את המומלץ המצב שלך . שילוב של חוסר שינה לא בראי כלל ולא בגלל הריטלין . אני מבינה שחזרת לנורמה ונוהג בזהירות . אני לא חוששת על פגיעה כל שהיא בשלב זה , אך כמו עם כל דבר אחר צריך לשמור על פרופורציה והיגיון . ריטלין ניתן להשתמש בימים ובשעות הנדרשות והמינון המומלץ היום מגיע קרוב ל90 מג ליום (ישנם כדורים של קונצרטה במינון זה ) למי שמשקלו מתאים . רצוי תמיד להסתפק במינון המינימלי היעיל כל טוב