ידיים רדומות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/06/2007 | 09:35 | מאת: שרון

שלום אני בת 28 כבר כמה ימים ברציפות יש לי תחושה של עקצוצים בכפות הידיים. תחושה של התחלת ידיים "רדומות" שלא עוברת כשאני מזיזה את הידיים. באופן כללי אני כבר מספר שנים מתעוררת בבוקר עם ידיים רדומות (או רק אחת מהן) אבל תמיד ייחסתי את התופעה לתנוחת השינה. מה עושים? ומה זה יכול להיות? תודה

21/06/2007 | 08:13 | מאת:

שלום רב בשינה לפעמים שוכבים על היד או מקפלים אותה כך שעצבים שעוברים ויותר חסופים נלחצים והיד נרדמת . כאשר הרגימות ממשיכה בעירנות חייבים לבדוק את התקינות העצבים האלה על ידי בדיקה נוירולוגית ובדיקת EMG . כל טוב

16/11/2008 | 14:44 | מאת: שושנה

אני בת 58 לפני כשנה עברתי ניתוח סרטן ריאה וטיפולים כימוטרים. לפני כמה חודשים התחילו הרדמויות ועיקצוצים בכפות הידים וכאבים גם ביום וגם בלילהץ כמו כן יש לי כאבים במפרק יד שמאל.בדיקת EMG מדגימהCTS דוצדדי וגלי F שליליים. בנוסף יש שינויים בע"ש צווארי. סימן טינל וסימן פלן חיוביים. הרופאים ממליצים על ניתוח של שתי הידיים בשל CTS . האם יש טיפול אחר פרט לניתוח שהוא גם אפקטיבי.

16/11/2008 | 14:47 | מאת: שושנה

אני בת 58 לפני כשנה עברתי ניתוח סרטן ריאה וטיפולים כימוטרים. לפני כמה חודשים התחילו הרדמויות ועיקצוצים בכפות הידים וכאבים גם ביום וגם בלילהץ כמו כן יש לי כאבים במפרק יד שמאל.בדיקת EMG מדגימהCTS דוצדדי וגלי F שליליים. בנוסף יש שינויים בע"ש צווארי. סימן טינל וסימן פלן חיוביים. הרופאים ממליצים על ניתוח של שתי הידיים בשל CTS . האם יש טיפול אחר פרט לניתוח שהוא גם אפקטיבי.