הפרעה נוירולוגית כלשהי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

18/06/2007 | 07:44 | מאת: אוליביה

שלום ד"ר, הבנתי מכתבות שלך שהמומחיות שלך היא הפרעות שינה ולכן רציתי להתייעץ איתך. בחודשים האחרונים אני סובלת מטיקים בכל חלקי הגוף ובמקביל בכאבי שרירים (בפנים - שרירי הלעיסה, בחזה, בידיים), לאחר בירורים ובדיקות רבות, ולאחר שיטוטים באינטרנט הגעתי למסקנה שכאבי השרירים נובעים מהתנועות הלא רצוניות שהגוף שלי מבצע כנראה בעיקר במהלך השינה. בחודש האחרון עברתי התקף חרדה שהחמיר את הטיקים, התקף אולקוס, וכאבים חזקים בשרירי הפנים שהגיעו בימים האחרונים לרקות ולאזור המצח, כולל סחרחורות. בלילה לפני ההירדמות (אם היא מגיעה בכלל) אני חווה סדרה של קפיצות, בשרירי הרגליים והידיים, בצוואר, בחזה, ובראש. ביקרתי אצל ניורופסיכולוג (ד"ר קסלר) והוא לאחר תחקיר מפורט (ללא בדיקה פיזיולוגית מלבד מדידות חום) טוען שהוא יודע מה הבעיה ויש טיפול תרופתי שיכול לתקן אותה. נוירולוגית שבדקה אותי לא מצאה שום ממצא חריג. אשמח לשמוע את דעתך בעניין, ודעתך לגבי ד"ר קסלר ועבודתו (אחי מקבל ממנו עזרה כבר שנים ומאד מרוצה). תודה. ד"א, אם בשל ענייני אתיקה לא ניתן על גבי הפורום אשמח לקבל תשובה במייל.

21/06/2007 | 05:37 | מאת:

שלום רב איני מכירה את הפסיכולוג שלך וללא כל קשר אני לא חושבת שכל בעיה ניתן לפטור אצל פסיכולוג . דעתי כרופאה קונבנציונלית שצריך תמיד לשלול בעיה אורגנית לפני שמגיעיים לפסיכולוג. במקרא שלך לפי הסיפור קיימת בעיה אורגנית שמחמירה במצבי לחץ וזה דבר מקובל . הקפיצות בגוף במצבי מנוחה מחיבים בדיקה נוירולוגית , בדיקת EMG , מעבדת שינה ובדיקות דם . לאחר מכן ניתן לדון על הטיפול התרופתי ועל טיפולים לא תרופתיים ולא פסיכולוגיים . כל טוב