רילרט וסרוקסט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/06/2007 | 18:36 | מאת: ענבל

אני בת 50, הסובלת ממיגרנות שנים. מטופלת ברילרט. מזה מספר שנים, עקב דיכאון, מטופלת גם בסרוקסט. לפני מספר ימים, כשרציתי לקחת בבית המרקחת את התרופות אמרה לי הרוקחת כי יש "התנגשות" בין שתי התרופות. אני יודעת על תופעת סינדרום סרוטונין. מה ידוע לך על כך? רק הערה - את הרילרט אני לוקחת בממוצע פעם בשבוע 20 מ"ג. וסרוקסט כל יום כדור אחד. תודה!!

26/06/2007 | 06:08 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

שלום רב צריך לשאול את המטפל שנותן לך תקופה ארוכה טיפול זה והוא גם מוצלך עבורך . אין כל בעיה לשלב את התרופות במינונים אלה , למרות שכל אחד עובד על סרוטונין . יש עבודות שמדברות על יעילות הסרוקסט בכאבים כרוניים , אחרות שוללות את האפקט שלו .ללא כל ספק שבמנגנון כאב יש לסרוטונין תפקיד ברור לכן שילוב תרופות שעובדות על סרוטונין בתסמונות כאב מקובל מאוד . אם השילוב זה מתאים לך את יכולה להמשיך ללא בעיה , עם הערה להמנע משימוש יתר של יין אדום וגבינות שמנות שגם כן מעלות את רמת סרוטונין ומחמירות מגרנה כל טוב

27/06/2007 | 11:32 | מאת: ענבל

תודה!!!