מחלת השימוטו: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

השימוטו: מתקפה על בלוטת התריס

השימוטו היא מחלה אוטואימונית שכיחה, שעלולה לגרום לתת-פעילות של בלוטת התריס. כאשר יש תסמינים, נדרש טיפול תרופתי. מדוע יש להיזהר מרפואה משלימה? מחלת השימוטו היא מחלה אוטואימונית, במהלכה תוקפת מערכת החיסון של הגוף את בלוטת התריס - וגורמת לירידה הדרגתית בתפקודה, עד למצב של תת-פעילות. מצב זה עלול להיות מלווה בגדילת הבלוטה או בניוונה. במקרים נדירים, בעת הרס מהיר של בלוטת התריס, עלולה להישפך כמות גדולה של הורמונים מהבלוטה ולגרום לעודף הורמוני תריס בדם למשך תקופה קצרה. השימוטו הינה אחת המחלות האוטואימוניות השכיחות ביותר. זוהי המחלה השכיחה ביותר, מבין מחלות בלוטת התריס - והיא מוכרת למדע מאז 1912, אז גילה אותה מדען יפני, ששם משפחתו השימוטו. 10% מהאוכלוסייה עלולים ללקות במחלה, שכיחותה אצל נשים גבוהה בהרבה מאשר אצל גברים ביחס של 7 ל-1, והיא פורצת בעיקר בקרב נשים בגיל 30 עד 60. אף על פי שהמחלה יכולה להתפרץ גם אצל ילדים, מחלת השימוטו...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למחלת השימוטו

הפרעות מטבוליות - תמונת המחשה
הפרעות מטבוליות ביום שישי הקרוב, 29 במרץ, נעבור לשעון קיץ בישראל. האם שעון קיץ בריא עבורנו? מהי המשמעות...
רגישות לקור - תמונת המחשה
רגישות לקור סערת הכרמל כבר כאן, הטמפרטורות צונחות, הרוחות מנשבות בחוזקה וחוץ מאשר הצפות, שטפונות וע...
דלקת בבלוטת התריס - תמונת המחשה
דלקת בבלוטת התריס תירואידיטיס היא דלקת של בלוטת התריס שיכולה להיות על רקע ויראלי; זיהומי-חיידקי (נדיר); א...
לבותירוקסין - תמונת המחשה
לבותירוקסין לבלוטת התריס חשיבות רבה: היא מייצרת הורמונים שאמונים על תפקודן כמה מערכות בגוף ובין הית...
נדודי שינה - תמונת המחשה
נדודי שינה ריטלין היא תרופה שכולנו מכירים: היא נרשמת לטיפול בהפרעת קשב וריכוז (ADHD) לילדים ומבוגר...
ברדיקרדיה - תמונת המחשה
ברדיקרדיה מרגישים חולשה, עייפות וסחרחורת, לעיתים עד כדי עילפון? ייתכן שקצב פעימות הלב שלכם איטי (...
ללמוד עוד על מחלת השימוטו
הטיפול בסרטן בלוטת התריס-תמונה

הטיפול בסרטן בלוטת התריס כרוך בדרך כלל בניתוח המתבצע על ידי...

מאת: פרופ'...
21/05/2016
אנדוקרינולוגיה: שאלות ותשובות-תמונה

הפרעות בגדילה? בעיות הורמונליות? כל התשובות לכל השאלות...

20/06/2004
בלוטת התריס - איך היא פועלת וכיצד להגן עליה?-תמונה

לבלוטת התריס חשיבות רבה: היא מייצרת הורמונים שאמונים על...

מאת: סתיו קורן
26/07/2022
מחלת גרייבס: סוגרים את התריס-תמונה

מחלת גרייבס היא מחלה אוטואימונית המתבטאת ביתר-פעילות של...

מאת: ד"ר נירית...
06/10/2014

מחלת השימוטו: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בת 36. אתמול ביצעתי בדיקות דם כלליות בינהן גם TSH, TPO, T4, Thyroglobulin ab. בעבר פעם אחת היה TSH מוגבר וכל יתר הבדיקות תקינות. אתמול יצא לי בבדיקת ה- Thyroglobulin ab ערך של 250 כאשר טווח הנורמה הוא עד 40. אשמח לדעת מס' דברים: 1. האם ישנה משמעות לערך המוגבר הנ"ל? 2. מה משמעות התירוגלובולין? מה מסמל? 3. האם עלי לפנות לייעוץ אצל אנדוקרינולוג? 4. לפני 6 שנים היה לי גם תירוגלובולין מעט מוגבר סביב ה 44 כאשר הנורמה היתה עד 40 וכעת עומד על 250. האם הקפיצה הגדולה בערך מעידה על משהו? 5. האם נוכחות הנוגדנים הנ"ל אכן יכולים להעיד על מחלת השימוטו?

עניתי לך ב 21.4

שלום רב. פרופ דימטרי קרוסיס. מזה שנה סובלת מדיפלופיה וטשטוש ראייה. פניתי לנוירואופתלמולוג (הדסה). אשר, הפנה אותי ל MRI מוח בהדסה. פענוח: התעבות רירית מערות הפנים מוקדים בודדים זעירים בלתי ספיציפיים של הארכת זמני הרפייה. עדיין סובלת מכפל ראייה מקרוב. רפרקציה עדכנית תקינה למעט דיפלופיה. לא מתאימה לשימוש בפריזמות. ברקע: השימוטו SUPRASTERNAL-במעקב מרפאה אנדוקרינית. אציין שאיני סובלת מ-Exophthalmos בדיקת דם ל- אצטיל כולין תקינה. שאלתי, מכבודך: האם עליי לפנות לנוירולוג או? אופתלמולוג?? בברכה. זכריה נאוה.

הרבה מידע חסר אך ניראה שכן כדאי לפנות לנוירולוג

יש לי השימוטו וקשריות בבלוטת התריס האם יש טיפול תרופתי להרזיה שאוכל לקחת תודה

שלום רב, זה אפשרי. יש להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להתאים טיפול תרופתי.

האם אוכל לקחת את הזריקות להרזיה סקסנדה? תודה רבה

האם אוכל לקחת את זריקת הסקסנדה להרזיה?

בת 44, בריאה בדרך כלל, למעט השימוטו 72 תת פעילות 6, יש תסמונת PMDD ברקע האם אנדוקרינולוג יכול לעזור במצב של תנודות הורמונים שגורמים להפרעות קצב לפני ואחרי ביוץ ולפני ואחרי מחזור? נעשה בירור קרדיאלי מאוד מקיף שיצא תקין. מאוד פוגע לי באיכות החיים ומכניס אותי לפחדים מטורפים כל ביוץ וכל מחזור ההורמונים גורמים לי לכאבי שיניים חזקים שעוברים מיד בתום הביוץ/המחזור ולהפרעות קצב שקורות בגלל התנודות הורמונים, אשמח לדעתך מה הטיפול הזה במידה וזה קשור לתנודות הורמונליות כאשר כל הבדיקות לבביות בסדר. יש צמחים/תרופות/תוספי תזונה שיכולים לעזור? האם זה יכול לקרות באמצע החיים המצב הזה ? פרופיל הורמונלי נעשה והוא לפי רופא פריון די בסדר. חוץ מהמדד בלוטת תריס תת 6, והשימוטו 72. תודה לך אצפה לשמוע דעתך.

אדווה שלום ותודה על שאלתך. נראה לי שכדאי לך לפנות ליעוץ אנדוקריני אם כי ברור שהאבחנה העיקרית הדורשת טיפול אצלך היא כמובן PMDD בברכה דר' זלוצובר