טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

22/06/2007 | 23:57 | מאת: רמי

שלום לד"ר אנקה, אני סובל מטיקים רבים באיזור הפנים שמלווים בהרגשה של מתח, חרדה ודיכדוך. עד היום קיבלתי כטיפול אפקסור 225 מ"ג וקלונקס 2 מ"ג ליום. כל ניסיון להוסיף נוירולפטיקה גרם לי לאקטיזיה ולכן הופסק אחרי זמן קצר. עכשיו הפסיכיאטר הציע להוסיף אורפ 1-2 מ"ג ולטפל באקטיזיה ע"י אסיוול 20-30 מ"ג ואת הקלונקס להפסיק לגמרי. מה דעתך על הצעתו והאם יש פתרון יותר טוב? תודה, רמי.

26/06/2007 | 06:42 | מאת:

שלום רב לגבי טיקים ממוקמים לפנים עדיף לנסות טיפול מקומי עם הזרקת בוטולינום במקום תרופות מרובות עם תופעות לוואי לתווך הרחוק . לגבי נוירולפטיקה אני מתנגדת בד"כ ובמיוחד אצל אנשים צעירים . אורפ לפעמים עוזר אך לא לזמן רב וגורם להשמנה . יש תרופה בשם XENAZINE שניתן לנסות לטיקים אך גם היא גורמת לתופעות סיסטמיות כמו עייפות יתר . לציין שלדעתי טיקים אינם מחלה נפשית ולא נכון לטפל בזה על ידי פסיכיאטר . כדאי לעבור בדיקה וטיפול מסודר על ידי נוירולוג מומחה להפרעות תנועה שזה המומחיות שלו . כל טוב