תוצאות בדיקת E.E.G

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

22/06/2007 | 12:52 | מאת: מירב

שלום ד"ר, להלן תוצאות בדיקת EEG התרשים בוצע בעירנות. האלפא נחסם, תרשים סימטרי הרקע מורכב מאלפא מכריע 9-10 , סדיר יש פעילות איטית בטווח 7-5 הרץ, דו-צדדית, נמוכת משרעת פעילות מהירה בכמות רגילה סימטרית, קידמית פעילות אפילפטית - אין פעילות פתולוגית אחרת - לא נפוחה. תגובה לנישום יתר - בינונית תגובה לגירוי אור - תקינה הערות כלליות - אי-סדירות איטית כללית נראית מידי פעם (נמנום?). לסיכום - בגבולות התקין. בבקשה, מה משמעות ההערה? תודה

26/06/2007 | 06:31 | מאת:

שלום רב שינוי בתדר הגלים יכול להופיע בשינוי מצב עירנות -נימנון , שינה - או בהפרעות חשמליות אחרות לכן חשוב לדעת מה הסיבה של ההפניה לבדיקה ומה התלונות . האינטרפרטציה של EEG חייבת להיות בקורלציה עם התלונות , לא ניתן לאבחן מחלה רק על בסיס צורת הגלים בEEG . לכן משמאות המלאה של הערה הלא משמאותית זו תקבלו מהנוירולוג המטפל שמכיר את הבעיה . כל טוב