ניוון שרירים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/06/2007 | 11:12 | מאת: צ.מ.

בן 51.אובחנתי באופן מקרי כסובל myotonic distrophy. הבנתי שהמחלה היא הנפוצה ביותר מבין כל מחלותהשרירים,והיא באה בתורשה. אני מתאמן בחדר כושר 4 שנים,3 פעמים בשבוע.שמעתי שיחה כי אימוני המשקולות, שרירים,לא יעזרו במקרה שלי.כלומר הם לא ימנעו החמרה באם היא קימת,ולא יפתחו שרירים חלשים. רציתי לקבל תשובה בנושא.

21/06/2007 | 08:27 | מאת:

שלום רב לפי הערות של שנים אחרונות כאשר חשיבות הפעילות הגופנית עולה בכל המחלות גם בMD יש עבודות שמאשרות שפעילות מתונה ומתמשכת עוזרת במיוחד לכח השרירים ולא לנפח שלהם , והפעלת כל השרירים כולל שרירי הנשימה טובה מאוד במחלה . אין הוכחה שפעילות זו פוגעת בשריר , או מחמירה במחלה , אין עלית הCK משמאותית לאחר הפעלה מתונה של השרירים בTRAINING מסודר . לדעתי יש להמשיל בהרגלים הבריאים שלך תחת השגחה . כל טוב