קורפוס קולוזום

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/06/2007 | 21:38 | מאת: בלה

בני בן ה-19 נלד בלי הקורפוס קולוזום. לאורך כל השנים יש לו קשיים בהתפתחות וקשיי למידה. היכן אוכל למצוא חומר/ היכן אוכל לקבל מידע נוסף / היכן אוכל להתייעץ בקשר לתחום הזה?

24/06/2007 | 11:44 | מאת: בעל נסיון- עבור השואלת

אני בן 60 ולאחרונה נודע לי במקרה בעקבות בדיקת CT מוח שגם אני נולדתי ללא ה CORPUS CALLOSUM. לא בכל מקרה של החסר הנ"ל יש בעיות תפקודיות. אני אדם נורמטיבי לגמרי ומתפקד רגיל ללא בעיות מיוחדות למרות החסר בקורפוס קלוזום. לפי הסבר שקבלתי מנוירולוג, יש מקרים בהם המוח מוצא לעצמו אלטרנטיבות לחסר הנ"ל ומצליח לתפקד רגיל. במקרה של הבן שלך אני מציע לפנות לנוירולוג לקבל ייעוץ לאחר בצוע CT מוח אם תחפשי GOOGLE לפי הערך קורפוס קלוזום תקבלי המון מידע כולל על בעיות תפקודיות אפשריות כתוצאה מהחסר הנ"ל.

26/06/2007 | 06:26 | מאת:

שלום רב הכתובת צריכה להיות יעוץ נויורלוגי מסודר , בדיקות הדמיה, איבחון דידקטי ונוירופסיכולוגי , למרות שכבר עברו 19 שנה שבמהלכם אפשר היה לעשות דברים . חומר יש בעתרי אינטקנט רגילים לפחות באנגלית . לא נירא לי נכון לטפל בילד לפי אינטרנט , את צריכה יעוץ מקצועי בישראל והדרכה ולא ללמוד שפה לא ידועה בגיל זה . כל טוב