רמת אינטלגנציה- שאלה דחופה!

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

20/06/2007 | 14:32 | מאת: מאיה

לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש שרמת האינטלגנציה שלי יורדת מיום ליום. המילים "בורחות" לי,קשה לי לחשוב ואם פעם הייתי פותרת תשחץ שלם בפחות מ10 דקות,כעת אני לא מסיימת אפילו שליש תשחץ ואז כבר מתייאשת. כאילו כל ההגדרות ממש חדשות לי. זה דיי מדאיג אותי ואני לא יודעת מה לעשות, אני לפעמים מרגישה ממש כמו בורה. הייתכן בכלל מצב כזה? עלמה מודאגת. נ.ב אולי זה לא קשור, אבל בכל זאת אולי כדאי לאמר, שאני סובלת מתת-פעילות בבלוטת התריס (השימוטו).

22/06/2007 | 21:24 | מאת:

שלום רב אם יש שינוי בתפקוד המנטלי לאחרונה ללא הסברים קשורים לירידה ברמת המצב הרוח ובאיכות השינה אז צריך לגשת להבדק , כולל בדיקות דם עם רמת הורמות הטירויד , עם רמת הויטמינים בדם , טסטים מנטליים וברור שלם לאבחן את הבעיה ולטפל בה. ירידה בתפקוד הבלוטה משפיעה על מהירות המנטלית ויכולת שיפוט . כדאי לטפל ולאזן אותה. כל טוב