דילול דם: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפולי הזרקות לפנים: כדאי לבצע במרפאת שיניים

המושגים "בוטוקס" או "חומצה היאלורונית" בוודאי אינם זרים לכם. האם אתם יודעים לומר באופן מדויק מה ההבדלים ביניהם? מתי מומלץ להשתמש בכל חומר? והכי חשוב: מדוע כדאי לכם לעבור טיפולי אסתטיקה לפנים דווקא במרפאת שיניים? כל התשובות בפנים ככל שאנחנו מתבגרים, כך משתנה מראה הפנים שלנו. העור הופך דק יותר, מקומט יותר ואלסטי פחות. בנוסף, מתרחשת מעין "צניחה" של הפנים, בעקבות אובדן נפח וטונוס של הרקמות באזורים שונים. תופעות אלה מתרחשות באופן טבעי לאורך השנים, אך הגיל אינו הגורם היחיד המשפיע על הזדקנות הפנים. לגנטיקה יש חלק גדול בקצב ובהיקף של התופעה, וגם לגורמים סביבתיים שונים. כך, למשל: חשיפה מרובה לשמש, הגורמת להזדקנות של העור.    הבוטוקס משמש להחלקת קמטים בלבד. צילום: שאטרסטוק   כיצד ניתן לשמור על אסתטיקת הפנים באמצעות טיפולי הזרקות? עבור רוב האנשים, שמירה על אסתטיקת הפנים וטיפול בהשלכות הגיל והסביבה על מראה הפנים, פירושה החלקת קמטים. למעשה, מראה צעיר ואסתטי של הפנים לא יתקבל מהחלקת קמטים בלבד, אלא משילוב של החלקת...
ללמוד עוד על דילול דם
אפילפסיה: כך תגיעו לשילוב התרופתי הנכון-תמונה

התאמת טיפול תרופתי מדויק לחולה אפילפסיה היא ממש "אומנות",...

מאת: ד"ר בלט אילן
10/09/2019
מי נמצא בסיכון לפתח קרישי דם?-תמונה

ממחקר מקיף שפורסם בכתב עת יוקרתי עולה: למעלה ממחצית...

מאת: מערכת zap...
12/03/2008
בצער תלדי בנים או בנות?-תמונה

לשימוש באפידורל יתרונות רבים, אך גם סיכונים. את ההחלטה כדאי...

מאת: מערכת zap...
09/01/2008
מתיחת פנים ללא ניתוח: אפשרי בהחלט!-תמונה

"הזרקת" גלי רדיו היא השיטה החדשנית ביותר, המעניקה תוצאות של...

מאת: ד"ר לאון...
23/07/2019
אולי יענין אותך לדעת...
כריתת רקטום - תמונה
כריתת רקטום
הגדרה: הרקטום (חלחולת) הוא החלק האחרון של...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדילול דם?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דילול דם: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אני לאחר ניתוח טיביה שבר פתוח דרגה 2 מתוך 3 . קבלתי קלקסן(דילול דם) ל 21 יום. אין לי יכולת לדרוך על הרגל לחודש וחצי ואני מוגבלת וללא תזוזה יתרה. אודה לחוות דעת האם כן להמשיך את הקלקסן עד שאתחיל ללכת ולא להפסיקו עקב חשש לכרישיות דם ( אין לי בעיה קודמת של כרשיות. תודה

ממליצה להיוועץ באורטופד המנתח.

בן 51 בריא ללא תרופות,לפניי יומיים שוב פעם פרפור פרוזדורים לאחר 12 שנה שקרה לי ועברתי היפוך,הפעם יצא בחגים ושחררו אותי מהמיון תהש לאחר בדיקות דם תקינות וצילום חזה כולל אולטרסאונד לב תקין.נתנו מדלל דם וקרדיולוק לשלושה שבועות ,אם לא יעבור לחזור להיפוך.השאלה האם לא עושה נזק לחכות חודש להיפוך? למה לא לחזור שוב לפניי. חוץ מזה שמפריע לי ומעצבן אותי הדופק הזה. מה לעשות המיואש תודה.

שלום רב, ישנם מספר תנאים מאפשרים לבצע היפוך מיידי בפרפור עליות כגון: חולה מאוד סימפטומטי (תסמיני), פרפור התחיל פחות מ 48 שעות. גם תוך כדי היפוך קצב יכולים להתרחש כל מני סיבוכים כמו ארוע מוחי למשל! אז צריך מאוד להזער עם ההיפוך. הטיפול שקיבלת במיון הוא טיפול מקובל. נותנים דילול דם למשך 3 שבועות + טיפול להפרעות קצב. לאחר מכן בודקים שוב ובמידה הקצב לא חזר לקצס סינוס (קצב סדיקר) אפשרי לעשות היפוך. טיפול בדילול דם מוריד סיכוי לשבץ. לא יהיה שום נזק מפרפור במשך 3 שבועות. מאות אלפי חולים חיים עם פרפור עשרות שנים. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

אוקי תודה בנתיים חזר הדופק לסינוס מעצמו,ונאמר לי להמשיך את הקסרלטו לעוד חודש גם אם הקצב הסתדר. אם הסתדר אז למה להמשיך דילול דם.

צריכים להיות בטוחים שקצב סינוס (קצב סדיר) נשאר קבוע ושפרפור לא חוזר.

עקב rheumatic heart disease מילדות נערכת מדי שנה בדיקת אקו דופלר קרדיוגרפיה. בבדיקה היום נמצא כמו בבדיקות האחרונות mild ms, mod mr והגדלה ניכרת של החדר השמאלי. אלא שהפעם נוסף גם פרפור פרוזדורים איטי במהלכה. מה המשמעות והאם החלפת מסתם יכולה לעזור במקרה כזה? מה לגבי פעילות גופנית? תודה

שלום רב, מחלב לב ריאומתית עם פריעה במסתמי לב היא מחלה ידועה כגורם סיכון להופעת פרפור עליתי. הפרפור מופיע בשל הגדלת עליות. בשלבים מוקדמי אפשר לטפל בפרפור ולהפוך אותו לקצב סדיר, אבל עם התקדמות של המחלה היפןך קצב יכול להיות בעיתי יותר ואז רופאים מקבלים החלטה לא התעקש להחזיר דופק לדופק סדיר- סינוס (Sinus Rhythm) אלה רק לשמור על דופק לא מהיר. אנשים עם פרפור עליות לא מוגבלים בפעילות גופנית עקב פרפור עצמו. לגבי המשך הטיפול יש מספר שאלות: האם להוסיף תרופות לדילול דם? האם כדאי לעשות היפןך קצב? אני מציע להיות בקשר עם רופא מטפל וקרדיולוג - אלקטרופיזיולוג בהצלחה

ד"ר יקר, אנא השב לי על שאלתי תוך הנחה כי כל הנכתב בה מדוייק לחלוטין: בן 59, סוכרתי מאוזן, פעימות מוקדמות מדי פעם. ביולי אשתקד חוויתי לראשונה פ.פ שהסתיים ספונטנית לאחר שעות אחדות. קיבלתי קסטרלו. לאחריו עוד שני פרפורים שאף הם הסתיימו כמו הראשון. מזה 7 חודשים שהפרפור לא שב, למעט אפיזודות מועטות הנמשכות עד 5 שניות. הקסטרלו גורם לי לשטפי דם נרחבים בשוקיים. האם יהיה נכון להפסיק עם הקסטרו ולחזור לאספירין ובמידה ומתחיל פרפור אטול מיידית את הקסטרלו שהבנתי שמגיע לשיא השפעתו תוך 3 שעות? תודה רבה.

שלום רב, כפי שתארת את מצבך יש לך פרפור פרוזדורים התקפי- Paroxysmal Atrial Fibrillation. כדי להוריד סכנת אירוע מוחי מקובל לתת תרופות לדילול דם - Aspirin. תרופות כמו Coumadin, Xarelto, Eliquis, Pradaxa מתחילים רק עם יש התוויות (אינדיקציות) לטיפול כגון: סכרת - נקודה 1 גיל מעל 75 - 2 נקודות יתר לחץ דם - נקודה 1 אי ספיקת לב - נקודה 1 אירוע מוחי בעבר - 2 נקודות מחלת כלי דם משמעותית - נקודה 1 ברגע שלחולה יש שתי נקודות מתחילים טיפול בקסרלטו. אצלך יש רק סכרת! זאת אומרת שאין צורך בנטילת קסרלטו! בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי ממליץ לפנות לרופא משפחה שלך כדי לברר האם להמשיך טיפול